Blog

5+1 hasznos tanács: milyen ruhában jógázzunk?

Írta: Sztrakay Miléna
A jóga gyakorlásának elkezdéséhez nincs szükség komolyabb beruházásra és előkészületre. A legfontosabb eleme Te vagy és a saját motivációd! Minden egyébre „csak” ez után lesz szükséged.

Ha már túl vagy néhány jógaórán és Te is úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy a jóga része legyen a hétköznapjaidnak, akkor előbb vagy utóbb szükséged lesz minőségi jógaruházatra is, amely kényelmes és nem akadályoz a mozgásban. Szerencsére erre már vannak profi „megoldások” is. Erről is olvashatsz a blog bejegyzés második felében.

Íme néhány tanács, hogy milyen ruhákra lesz szükséged a jógázáshoz:

Cipőre és zoknira nem lesz szükséged, jógázni mezítláb legjobb (persze ha fázós vagy, nyugodtan jógázhatsz zokniban is)

• Póló: készülj minden irányú tartásra. Nemcsak a karjaidat fogod emelgetni, hanem fejjel lefelé is fogsz állni-lógni-támaszkodni. Ne csúszkáljon le-fel a pólód, mert elviszi a figyelmedet a lényegről!

Kényelmes nadrág: mindig győződj meg róla, hogy a számodra legmegfelelőbbet választod, amely amellett, hogy az ászana gyakorlásodat nem akadályozza, de jól is érzi magát benne nem csak a tested, hanem a lelked is. De milyen a kényelmes nadrág?
Legyen a derekadon stabil, de fontos, hogy ne legyen túl szoros: lélegezni fogsz. :-)

Melltartó: a nadrághoz hasonlóan ne legyen szoros, de ne legyen túl laza sem, jól tartson

• Ruházat anyaga: a legideálisabb, ha olyan az anyag összetétele, amely jó légáteresztő képességgel rendelkezik és elvezeti sportolás során a nedvességet. Ezek az ún. „technikai anyagok”, amelyekből most már számos sport ruházati termék elérhető már webáruházunkban is!

+1:
 Kedvencünk:
PATENT DUO sport ruházati kollekciója speciális kikészítésű technikai anyagból és organikus, biopamutból

PATENTDUO több mint 10 éves szakmai tapasztalattal olyan felnőtt és gyerek sport ruházati termékeket gyártanak, amelyek mind a hétköznapokban, mind sportolásnál jól használhatók. Kollekcióik tervezésekor különösen nagy gondot fordítanak az anyag kiválasztására, az ergonomikus tervezésre.

Kétféle anyagból készítik sportruháikat: technikai anyagból és organikus, biopamutból.

A Patent DUO jóganadrágja különösen kényelmesek, mert:

  • Magasított derék részének köszönhetően a gyakorlatoknál a nadrág dereka fixen marad, nem csúszik el.
  • Nincs oldalvarrás! így minden gyakorlat sokkal kényelmesebb.
  • Megnövelt szárhosszúsága biztosítja, hogy jógázás közben a nadrág szára nem csúszik fel. (Akár sarokra is húzható.)
  • Anyaga igazán jól tart. Anyagának magas elasztán tartalma miatt a nadrág feszesen tart, de a mozgás mégis kényelmes marad.
  • Az egyedi, saját tervezésű tervezett minták, bőrbarát, vizes bázisú, környezet kímélő eljárással kerülnek az anyag külső felületére, ezért gyerekek számára is bátran ajánlott a viselete. 
  • Praktikus belső zseb a nadrág belső (derék) részében öltözőszekrénykulcsnak vagy papírzsebkendőnek.
  • Fényvisszaverő csík elöl és hátul.
  • A speciális technikai anyag sportolás közben a nedvességet átengedi.
  • A biopamutból készült ruhák alapanyaga az OEKO-TEX® tesztelési és minősítési rendszer által minősített anyag.

Összességében és tapasztalataink alapján határozottan kijelenthetjük, hogy „jógás életünk” eddigi legkényelmesebb jógaruhája  a Patent DUO jóganadrágja, sportmelltartója és puha, pamut pólója. És nem utolsó sorban: nagyon strapabíró és tartós viselet, így sokáig hűséges társad lesz a jógában. :-)

Ezek a kiváló minőségű és egyedi jógaruhák megtalálhatóak webáruházunkban, a Szimplán Neked Webáruházban. Érdemes körülnézni, mert számos egyéb, jógázáshoz hasznos és praktikus kiegészítőt is megtaláltok a webshop-ban (jógatáskák, jógamatractartók, hevederek, stb.) 

Élményekben gazdag jógázást kívánunk Nektek:
NemcsakJóga Mozgásstúdió és a Szimplán Neked Webáruház csapata