Blog

Miért jógázzunk?

Írta: Sztrakay Miléna
Tudtad, hogy a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre egyaránt hat? Mit is jelent ez valójában? (Esetleg Te sem figyeltél anno a biológia órán? ;-) )
A következő 2 perces kisfilmben megtudhatjátok, hogy miként hat a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre és miként segít minket a mindennapi stressz kezelésében, gondolataink tudatosításában és elménk elcsendesítésében.

The Science Behind Yoga & Stress

„Idegrendszerünknek két összetevője van: a szimpatikus és a paraszimpatikus. Az előbbi veszélyhelyzetben növeli meg túlélési esélyeinket. Az utóbbi a szervezet öngyógyító folyamataiban vesz részt. A mindennapi élet feszültségei nemritkán szimpatikus üzemmódra állítják át az idegrendszert. Ilyenkor a szervezet megújító folyamatai szünetelnek, ami számos egészségügyi problémához vezethet. A jógagyakorlatok hatására az idegrendszer feloldja a káros energiablokkokat, elindítva az öngyógyulás folyamatát:

  • az előre- és hátrahajlás feloldja az energiablokkokat, így az idegi energia szabadon áramolhat, és a stressztünetek is háttérbe szorulnak,
  • a jógatartások – kivált azok, amelyek a nyakat is meghajlítják vagy megcsavarják – beindítják a paraszimpatikus idegműködést és ezzel a szervezet öngyógyító folyamatait,
  • a teljes jógalégzés megnyugtatja az idegrendszert, így segít a testi-lelki ellazulásban.”

(Forrás: Nita Pate:Jóga ​kezdőknek és haladóknak)

Ha Te is szeretnéd elsajátítani a hatékony stresszkezelés módszerét, megtapasztalni a nyugalom, béke, elcsendesedés állapotát, csatlakozz most csütörtökön (október 12-én) induló 6 alkalmas kezdő jóga tanfolyamunkhoz, amelyen teljesen az alapoktól kezdünk. Az órák tematikusan egymásra épülnek. Megismerkedünk a jóga rendszerével, múltjával, jelenével és filozófiájával is. A tradicionális hatha jógában az ászanák gyakorlása mellett a relaxációnak és a meditációnak is fontos szerepe van. 

Oktató: Rónai Róbert, tradicionális hatha jóga oktató

Kezdési időpont: október 12. csütörtök 19:00, 6 héten keresztül. Az órák időtartama: 90 perc.

Tanfolyamainkon gyakran előfordul, hogy Vendégeink nem minden alkalomra tudnak eljönni, hiszen bármikor közbe jöhet valami… Ha ilyen helyzet adódik, az elmaradt tanfolyami alkalmak bármely órarendi óráinkon lejárhatók, így biztosan nem vész el egy alkalom sem. :-)

A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük, írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. Részvételi helyed biztosításához előleg (5000Ft) befizetésére van szükség 2017. október 11-ig, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő). A tanfolyamot minimum 4 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Szeretettel várunk. :-)