Oktatók

Kálmán Kati

Ashtanga jóga, Hatha jóga

Előbb- utóbb, ha akarjuk, ha nem szembe jön velünk a jóga. Várva várt vagy véletlen pillanat, tervezett vagy elodázott, egyszer csak ott találjuk magunkat a jógamatracon. Sokszor mondogattam magamnak: el kellene menni „jógázni” és persze nem csináltam semmit. Végül egy kedves ismerősöm ajánlott egy helyet – akkoriban Kék Lótusz volt a neve – és nem tétováztam tovább.

És igen, számomra igazi „aha” élmény volt az első hatha jóga órám. Vérmérsékletem szerint rögtön egy középhaladó óra :-), aminek a vége csodálatos megkönnyebbülés és örömkönnyek voltak.

A folytatás klasszikus – egyre több gyakorlás, workshopok, tanfolyamok, oktatóképzés. Ebben a folyamatban meghatározó esemény volt a találkozás az asthanga stílussal és a találkozás tanítómmal, Ricardo Martinezzel, aki immár több, mint 4 éve támogat, terelget utamon. 7 év egyéni gyakorlás után, a Baraka jógaiskola hatha alap oktatói képzését is elvégeztem.

Hálával és szeretettel gondolok minden tanáromra, akik tudásukkal, odaadásukkal segítették fizikai és lelki megújulásomat.

Óráimon szeretném felkelteni a résztvevők érdeklődését, megismertetni a jóga jótékony hatását fizikai és mentális területen. Úgy vélem a jóga olyan mély és sokoldalú rendszer, melyet minden gyakorló egyéni motivációja és kíváncsisága alapján fedez fel.

Miért éppen asthanga?

Számtalan új és klasszikus jógairányzat közül miért éppen az asthangát ajánlom figyelmetekbe?

Ez a stílus az első mozdulattól az utolsóig végig vezet egy úton, felemel és megnyugtat.

A légzés és a mozdulatok összehangolása egy dinamikus folyamatban, összpontosítás és tudatosság minden pillanatban.

Szeretettel várlak „Ashtanga óra kezdőknek” óráimra:
Kálmán Kati
Ashtanga és hatha jóga oktató

Órák

Ashtanga jóga kezdőknek: Kedd 18:00 - 19:00