Oktatók

Molnár Adrienn

Gerinctréning

22 éve tévedtem be életemben először egy fitness terembe. Azóta ki se jöttem. :-) ami a rendszeres testmozgást illeti.
Noha vendégként hamar éreztem, hogy ezt majd egyszer oktatóként is szeretném csinálni, hosszú és kanyargós utat jártam be, mire 2012-től elkezdtem magamat képezni a munkám mellett.

Eredeti szakmám miatt közelről ismerem azt az életmódot, ami az évek során sokaknál gerincbántalmakhoz vezet. Rendkívüli tudatosságot igényel, hogy a folyamatos megbeszélések, számítógépes munka, esetleges stressz stb. ellensúlyozására megfelelő mennyiségű és minőségű rendszeres mozgást és ellazulást csempésszünk az életünkbe. Nekem eleinte nem sikerült. Lett is évekig vissza-visszatérő hát-és derékfájásom időnkénti nyakfájással együtt.

Mivel nincs lehetetlen, csak tehetetlen, ezért elkezdtem beleásni magam, hogy hogyan tudnék magamon (később másokon is) segíteni. Hamar rájöttem, hogy a hátfájás nem egy “betegség”, hanem egy tünetegyüttes, aminek a hátterében számos ok lehet. Ebből kifolyólag nincs csodarecept, csak szemléletváltás és elkötelezettség, aminek a mozgás az egyik pillére a megfelelő alvás, táplálkozás, stresszkezelés, ergonómia stb. mellett.  

Aerobikos hátterem miatt óráim kicsit dinamikusabbak, táncosabbak, mivel szeretem a műfajokat keverni.
Nagy öröm, hogy a NemcsakJóga Mozgásstúdióban szép környezetben, jól felszerelt teremben, 60 percben tarthatok gerinctréninget.

Ugyanakkor igyekszem tudást és szemléletet is közvetíteni, aminek segítségével vendégeim kevésbé ideális körülmények között is belophatnak egy-egy mozdulatot, pár perces tornát a mindennapjaikba. Legfeljebb súlyzó helyett ásványvizes palack, gymstick helyett felmosórúd, fitball helyett kerti pad, vagy épp cicanadrág helyett szoknya és nejlonharisnya „felszereléssel” kell kreatívnak lenni.

Szeretettel várlak óráimra szeptember 17-től csütörtökönként 18h-19h időpontban tartandó gerinctréning óráimra.

Szakmai képesítések:

2013. Országos Kéktúra teljesítése. Ez nem képesítés, de mégiscsak sportteljesítmény és az identitásom fontos része :-)

2013. Aerobik sportedző

2013. Testegyensúly gerinctraining oktató

2015. Pilates oktató

2020. Személyi edző (folyamatban)

 

Órák

Dinamikus gerinctréning: Csütörtök 18:00 - 19:00