Oktatók

Oravecz Orsolya

Coach, Hatha jóga, Jóga és meditációs oktató

Kutató biológusként végeztem és doktoráltam az ELTE Mikrobiológiai Tanszékén. Ekkoriban azt gondoltam, hogy minden megismerhető és a tudomány eredményeihez én is szeretnék hozzátenni. Baktériumokat tanulmányoztam mikroszkóp alatt, majd szétszedtem őket és a DNS-t vizsgáltam. Azután gyógyszeriparban, a Richter Gedeonnál és az Egisnél folytattam: piaci adatokat elemeztem, üzleti projekteket értékeltem. Később projekt csapatokat vezettem, tárgyalásokon vettem részt, kezdő kollégákat támogattam.  A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász végzettséget szereztem.

Mindig volt egy másik életem: túráztam, síeltem, hegyet, sziklát másztam, néhány évig ultramaratoni távokat futottam, versenyeztem, válogatott is voltam. Minden sejtem élvezte és máig élvezi a mozgást – de valami sokáig hiányzott. 8 éve kezdtem jógázni, azért, hogy a futás hatásait valahogyan ellensúlyozzam. Hamar rájöttem, hogy a jóga több, mint nyújtás: oldódtak bennem a munkám okozta feszültségek, segített megszelídíteni az állandó testi-lelki aktivitást. A sportolást azóta is folytatom, de a jóga került az első helyre.

Már a kezdetekkor tudtam, hogy egyszer majd jógát fogok tanítani, azonban ezt több év felkészülés előzte meg. Eleinte a testgyakorlás állt figyelmem középpontjában. Sokáig Bálintnál (Purnam Yoga&Selfness) gyakoroltam és itt végeztem el az alapszintű oktatóképzést. Az utóbbi években hangsúlyosabban a légzőgyakorlatok, relaxációs, koncentrációs és meditációs gyakorlatok, jógafilozófia felé fordultam. Koncentráció- és meditáció oktatóképzést is végeztem, ma Papp József irányításával gyakorlok.

Hiszem, hogy embereket inspirálni akkor tudok, ha számukra befogadható módon szólok hozzájuk és ehhez változatos eszköztárral rendelkezem. Ahogy elkezdtem jógát tanítani, már tudtam, hogy a jógapózok elsajátítása csak az első lépés abban, hogy tanítványaim testüket és elméjüket jobban megismerjék, uralják. A versenyszférában végzett munkám során tréningeken vettem részt, amelyek segítettek abban, hogy mások személyiségét és szempontjait megértve könnyebben, hatékonyabban dolgozhassak. Az Innopod Solutions csapatánál szervezetfejlesztő trénerképzést végeztem, majd Piczkó Katalin (Tolerance Training) vezetett be a coaching világába. Ma már a jóga és a coaching eszköztárát együttesen alkalmazom.