Oktatók

Simó Kata

Gerincjóga oktató

Hat éve kezdtem el rendszeresen jógázni, ami teljesen megváltoztatta az életemet, azóta vagyok a jóga szerelmese. Egy teniszsérülés következtében műtötték a vállamat, melynek következtében nem tudtam a korábban megszokott sportokat űzni és más, olyan elfoglaltság után kellett néznem, amely lehetséges volt az „új, nem éppen stabil” vállammal is. Félévi jógázást követően a vállam stabilizálódott, egy évi jógázás után pedig tudtam kézen állni. Több jóga irányzatot is kipróbáltam, a gerincjóga mellett flow jógát, női jógát és astangát is gyakorolok. Néhány év jóga gyakorlást követően azonban azt éreztem, hogy szeretnék jobban elmélyülni a jogában, így elvégeztem a Mandala Jógastúdió nemzetközileg elismert 200 órás Gerincjóga oktatóképzését. 

A jóga nem sport, sokkal több annál, annak fizikai jótékony hatásain túl számos lélektani és stresszoldó hatása talán közismert a nyugati ember számára is. A jóga egy olyan összetett mozgásforma számomra, amely erősíti és stabilizálja a fizikai testet, oldja a stresszt, megtanít a helyes légzésre és a befelé figyelésre. A gyakorlás során kicsit kiszakadhatunk a mindennapi életünkből és kizárva a külvilágot magunkra összpontosítva fejleszthetjük erőnlétünket, hajlékonyságunkat és egyensúlyunkat.

A jóga magamon tapasztalt jótékony hatásain túl, szeretném ezt másokkal is megosztani, hogy a mindannyiunkat érintő környezeti hatások és az ülő életmód negatívumai ellenére teljes, egészséges életet élhessünk.

Szeretettel várlak gerincjóga óráimon.