Óratípusok

Bevezetés a meditációba (febr. 21-től 19:15:20:15)

"Kevesek értik csak meg, hogy a csendből érkező tanítás sokkal erőteljesebb, mint a szavak révén átadott tudás" (Szvámi Véda)
A meditációs gyakorlatok lehetővé teszik, hogy elme megnyugodjon, a belső béke helyreálljon. A gondolatokat ilyenkor eltereljük a zavaró külső tényezőkről és belső utazásra indulunk, hogy felfedezzük az önmagunkban rejlő lehetőségeket. A meditációs technikák által a mindennapok kiegyensúlyozottabbá válnak, hosszú távon pedig a gyakorlót egészség, akaraterő, belső béke jellemzik.

E csodálatos módszer elméletébe és gyakorlatába vezetnek ezek a foglalkozások, amelyeken megismerkedhetsz a meditáció három dimenziójával (durva fizikai, finom fizikai és transzcendentális vonatkozásaival) és azok technikáival.

Himalájai Jóga Tradíció szellemében végzett „Bevezetés a meditációba”, 60 perces foglalkozásokon megismerkedünk a meditáció elméleti hátterének alapjaival. A gyakorlások során foglalkozunk a stabil, ellazult, kényelmes testtartás, ülőhelyzet kialakításával, a meditáció alapját képező helyes légzéssel, a test ellazítását és a koncentrációt segítő relaxációs gyakorlatok megismerésével.

Kiknek ajánljuk?

- azoknak, akik stresszel teli hétköznapokat élnek meg,

- akik, szeretnéd fejleszteni koncentrációs készségüket

- szeretnék önmagukat jobban megismerni és fejleszteni.

Oktató: Sándy Gabriella, Himalájai Jóga Tradíció oktató

Az órák felépítése:

  • Központosítás- Ráhangolódás az foglalkozás témájára
  • Elmélet – Az adott foglalkozás témája beszélgetés vagy előadás formájában – Mi a meditáció, miért jó gyakorolni? Hogyan érdemes rá készülni: fizikai gyakorlatok, ülésmódok, relaxációs technikák, légzés.
  • Az elmélet gyakorlati megvalósítása :
    • Ászana gyakorlatok a meditációs ülés előkészítésére,
    • Relaxációs gyakorlatok – testhelyzetek, kényelem, technikák, módszerek
    • Koncentrációs és meditációs gyakorlat
  • Befejezés, lezárás.

Szeretettel várunk, ha Te is szeretnél elindulni a tudatosság és belső csended felé vezető úton, a Himalájai Jóga tradíció tanításainak segítségével.

Február 21-től, szerda esténként 19:15-20:15 „Bevezetés a meditációba”

Az órán való részvételhez bejelentkezés szükséges. Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. Az órák megtartásához minimum 2 fő jelentkezése szükséges, időtartamuk 60 perc.