Óratípusok

Jóga futóknak workshop január 26.

Új év, még tudatosabb futás! Ez a workshop neked szól, ha futsz már egy ideje és itt-ott merevnek érzed a tested. Gyere akkor is, ha kezdő futó vagy, a keresztedzés a kezdetektől jót tesz. Ha úgy érzed, nem vagy elég hajlékony, jóga eszközökkel és módosításokkal segítem a gyakorlásod.

Szeretsz futni? És érdekel a jóga is? Akkor ez a workshop Neked szól! :-)
Ha összehangoljuk ezt a két - egymástól annyira különböző mozgásformát - kiderül, hogy remekül tudják egymást kiegészíteni, segíteni. Együtt erőt, energiát és rugalmasságot adnak!

Workshop tematikája:

 • futás előtt is használható átmozgató, bemelegítő gyakorlatok,
 • gyengülésre hajlamos izomcsoportokra és testtartást stabilizáló izmokra ható erősítő gyakorlatok,
 • testtartás javító gyakorlatok,
 • célzott statikus és dinamikus nyújtógyakorlatok a láb és a csípő fő izomcsoportjaira,
 • a fókuszálást támogató és lazító hatású légzőgyakorlatok,
 • relaxáció a teljesebb pihenésért,
 • sport céljaid megvalósítását segítő mentális technikák.

A futás egyrészt hozzájárul az egészséges élethez, ugyanakkor megterhelést ró a testre, elsősorban a lábakra, illetve a gerincre is. Különféle okokból könnyen felborulhat testünk egyensúlya, és ez sérülésekhez vezethet. A  jógagyakorlással azonban meg tudjuk teremteni, vagy épp vissza tudjuk állítani az egyensúlyt. A cél az arányok megtalálása.

A workshop során épp ezért nem csak az izmok nyújtására, erősítésére koncentrálunk - bár az óra alapját főleg ez adja - hanem légzőgyakorlatokkal, meditációval és relaxációval is segítünk fizikai és a mentális erőnk fejlesztésében.

Ászanák tekintetében elsősorban azokat gyakoroljuk, amelyek a futás során használt izmokat dolgoztatják meg. Elengedhetetlen a gerinc erősítése, mozgatása, nyújtása is.
A tudatos és helyes légzés elsajátítása különösen fontos a futásnál is.A vezetett relaxáció során pedig ellazítjuk egész testünket, mentálisan és lelkileg is feltöltődünk energiával. 

A jógához és a futáshoz is szükséges a belső önfegyelem, és a belső figyelem is- meg kell tanulni figyelni testünk jelzéseire. A testtudatosság kifejlesztése csökkenti a sérülések kockázatát is.

Szeretettel várunk:

 • ha futsz, vagy más állóképességi sportot gyakorolsz és úgy gondolod, nyújtanod kellene, de még nem kezdtél bele,
 • ha azért nem próbáltad még ki a jógát, mert úgy gondolod, nem vagy elég hajlékony,
 • ha érdekel, hogyan hangolódhatsz rá jógával a következő futócélodra,
 • ha szeretnél olyan futókkal együtt gyakorolni, akik már elkezdték :-)

Oktató: Oravecz Orsi jógaoktató, coach

Oravecz Orsi jógaoktató, coach bemutatkozása:
"15 éve futok hosszú távokat és 9 éve jógázom. Eredetileg hegymászóként, keresztedzésnek kezdtem rendszeresen futni, de annyira érdekelt, hogy hamar utcai futóversenyeken találtam magam. Kipróbáltam ultramaratoni távokat is, és bár 24 órás futásban válogatottságig jutottam, testem merevsége miatt új mozgásformát kerestem. Így kezdtem jógázni 8 éve és ez annyira megtetszett testemnek-lelkemnek, hogy rendszeresen gyakorolni, tanulni, majd tanítani kezdtem. Ma is futok és támogatok más futókat abban, hogy elérhessék sport céljaikat."

Orsiról további információkat itt találsz: http://oraveczorsolya.hu

A workshop díja 4.000 Ft

Időpont: 2018. január 26., péntek 18:00-20:00 (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra.
A részvételi helyed biztosításához előleg (2000 Ft) befizetésére van szükség 2018. január 25-ig, mert a maximális létszám limitált (max. 10 fő).

Szeretettel várunk kezdő és haladó gyakorlókat egyaránt. :-)