Óratípusok

Nia

A Nia egy olyan komplex, érzékelésalapú mozgásforma, amely a harcművészetek, a gyógyító mozgások és a tánc elemeit használja fel, amely korra, testalkatra való tekintet nélkül mindenkit arra bátorít, hogy kapcsolatot teremtsen a testével, elméjével, az érzéseivel és a lelkével. A Nia órákon mezítláb táncolunk lélekmozgató, változatos zenékre. Minden egyes Nia óra valójában más, hiszen az órákon résztvevők maximálisan adaptálhatják a mozdulatok, azok kombinációit a saját testi-lelki-érzelmi igényeiknek megfelelőn. Minden tapasztalás, ami Nia közben ér bennünket, pozitív irányban alakítja azt, ahogy érzünk, gondolkodunk, élünk.

Hogyan is működik a Nia?
A Nia egy csodálatos, tánc alapú mozgás, mely 52 alapmozdulat és 9 mozgásforma ötvözésével segít megtalálni és megtartani testi-lelki harmóniánkat. A Tai-Chi, a Taekwondo, az Akido, a Jazz-tánc, a Modern-tánc, a Duncan tánc, az Alexander Technika, a Feldenkrais Módszer és a Jóga elemeiből inspirálódik. Minden egyes óra 52 mozdulat egyedülálló kombinációját kínálja, meg- és átdolgoztatva a test különböző részeit, az alapot, a törzset és a felső végtagokat. Mivel a saját, aktuális fizikai-szellemi-lelki állapotra fókuszál, az abból való maximum kihozása az egyik szándéka, ezért azok is bátran eltáncolhatják a mozdulatokat, akik ezer éve nem mozogtak, de azok is örömöt találnak benne, akik napi szintű, atletikus kihívások elé állítják magukat.

Talán pont ebben a sokszínűségben rejlik a titka, hiszen így tud átfogó lehetőséget kínálni a mozgáson keresztül saját testünk megismerésére, a felfrissülésre, és az egyensúly megtalálására.

Az órák 60 percesek, korra, nemre, fizikai adottságra, vagy épp edzettségi szintre való tekintet nélkül látogathatóak. E tánc egyik alapvelve, hogy a test azt szereti újra és újra megcsinálni, amiben örömét leli, így mindenki az aktuális szintjén végezheti el a gyakorlatokat megerőltető, elvárásokkal teli programok helyett. 

Nem szükséges speciális felszerelés sem, csupán egy laza ruha, melyben jólesik mozogni, és a két talpunk, ugyanis mezítláb táncolunk. 

60 perc feltöltődés, jó zenék és átmozgató tánc vár, gyere, próbáld ki a Niát! :-)

Szeretettel várlak óráimra,

Takács Zsófi, kék öves Nia tanár