Óratípusok

TripleX Training®-15 hetes program ZÁRT CSOPORT

15 HETES, 3 LÉPCSŐS KOMPLEX GERINCREGENERÁLÓ PROGRAM
3 LÉPCSŐ 5-5 ALKALOM, 15 ALKALMAS PROGRAM.
15 Hetes Program a fájdalommentes életért – krónikus és visszatérő derék-, hátfájdalmak esetén.

Következetesen, 3 lépcsőben felépített TripleX training® program 15 héten keresztül tartó komplex gerincvédelmi program – Kiscsoportos foglalkozások keretén belül: 3 lépcső 5-5 hét időtartammal.

Elkötelezettséget igénylő program – elkötelezettség a fájdalom megszüntetésében, elkötelezettség a gondtalan mozgásért.

A program 3 lépcsője:

  1. Mobilizálás
  2. Stabilizálás
  3. Mozgásminta tanulás

KISCSOPORTOS EDZÉS: max 8 fős csoport – kizárólag az előre meghirdetett időpontban együtt induló és haladó csoportban lehet résztvenni a programban.

Jelentkezni a + 36 20 9826 822 telefonszámon, vagy az   email címre írva lehetséges.

Egyedi megkeresés esetén céges csoportnak is indítunk tanfolyamot. Részletekért hívjon minket vagy írjon nekünk email-t fenti elérhetőségeink valamelyikén.

Hogyan is néz ki ez a 3*5=15 hetes programsorozat?

A TripleX training® gerincspecialista gyógytornász, (Almásy Csilla) által kidolgozott, a derékfájások szakszerű és hatékony megszüntetését célzó mozgásprogram, mely egy háromlépcsős koncepció a következő felépítésben:

1. Mobilizáció

2. Stabilizáció

3. Helyes mozgásminták (újra)tanítása

A programról részletesen a http://triplextraining.hu oldalon tájékozódhattok.

Amit tudnotok kell:
15 hetes program, heti egy alkalom a NemcsakJóga Mozgásstúdióban.
Tehát csakis azoknak érdemes belevágniuk, akik vállalni tudják, hogy 15 hétig végig viszik a 15 hetes traininget.

Első óra időpontja: 2022. október 12. szerda este 18:00 vagy október 19. a jelentkezők létszámának függvényében. A tanfolyamot min. 4 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

Tanfolyami napok: 2022. okt.12., 19., 26., nov.2.,9.,16.,23.,30., dec.7.,14., 2023. jan.4., 11., 18., 25., febr. 1.

Az órák időtartama: 60 perc (15 héten keresztül)

1. A mozgásprogram első lépcsője a TripleX Mobility - A gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálása

Ez az egyedülálló óratípus egy kizárólag tudományos bizonyítékokon alapuló, gyógytornász (Almásy Csilla) által kidolgozott mozgáskoncepció első és legfontosabb része.

A komplex mozgásprogram lényege, hogy elsajátításával megelőzzük a derékfájdalmat, illetve a már kialakult kellemetlen tüneteket megszűntessük.

A mozgásprogram első lépcsője a TripleX Mobility, melynek célja, hogy a sokak által ismert ízületi mozgástartomány beszűkülését jelentősen csökkentsük és az ezáltal a kialakult rosszul berögzült mozgásmintákat, felesleges ízületi terheléseket, hosszútávon fájdalommal járó kompenzációkat kiiktassuk. Mindeközben „újratanuljuk” a helyes mozgásmintákat, tehermentesítjük az ízületeket és ezt követően fokozatosan elkezdjük a lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációját. A 60 perces óra során, gyorsan elsajátítható és könnyen kivitelezhető ún. mobilizációs és stretching gyakorlatokkal szabadítjuk fel a váll, csípő és gerinc ízületeit a gátlás alól, így már a mindennapi mozgásaink is könnyedebbé, szabadabbá válnak.
Ha valaki ezt az egyedülálló szemléletet és a TripleX Training® alapjait megtanulja, már az első alkalom után érezni fogja annak jótékony hatásait.

Amennyiben valaki szeretne tovább fejlődni ezen a téren, arra is van mód és a következő 2 lépcső (stabilizációs tréning, és a helyes mozgásminták visszaintegrálása az edzésbe, sportba) elsajátításával garantált, hogy a jövőben minden egyes mozdulat (legyen az hétköznapi, vagy sportmozgás) fájdalommentes, gerincbarát és felhőtlen lesz!

2. A mozgásprogram második lépcsője: TripleX Stability - A lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja

Ízületeink mobilizálását és a mozgástartomány normális mértékét elérve, ezen a szinten

továbblépünk a következő szintre, ahol célunk, hogy a gerinc, elsősorban az ágyéki gerinc és medence körüli izmok ezt a területet megfelelő mértékben ízület kímélően stabilizálják.

Mind a hétköznapi mozgások során, mind a komolyabb sporttevékenységek alkalmával elsődleges szerepet tölt be a törzsizomzat és annak idegrendszeri szabályozása. Ezen 5 alkalom során elsősorban a két agyféltekére ható, az idegrendszert fokozottan igénybe vevő gyakorlatokkal fejlesztjük az izmok (elsősorban a törzs körüli izomzat) kellő időben és intenzitással történő bekapcsolását, így biztosítva a sérülések elkerülését és gerincünk biztonságos helyzetét.

3. A mozgásprogram harmadik lépcsője: A helyes mozgásminták újratanulása

Az első 2 lécsőfok tudásanyagát és gyakorlatait elsajátítva, bátran és biztonsággal nekivághatunk a helyes mozgásminták betanulásának. Ezen a szinten igazából a mindennapi életünk során használt mozgások kerülnek fókuszba, melyeket tornatermi körülmények között, különböző sporteszközök bevonásával fejlesztünk, hogy a 15 alkalom elvégeztével egy fájdalommentes, tudatos, gerincbarát és teljes életet élhessünk.

FONTOS!

Az órákon való résztvétel regisztrációhoz kötött. Az órák kiscsoprtos kereteken belül zajlanak, max.7-8 fővel.

Részvételi díj: 4000 Ft/ alkalom (60.000.-Ft).

A tanfolyamot tartja: Bárdos Barbara, Pre- és Rehabilitációs tréner, Preventív gerinctréner, Sportedző, TripleX tréner, TripleX-Elite tréner

   

Bárdos Barbara teljes bemutatkozását ezen a linken tudod elolvasni.

Stúdiónkban csütörtök esténként 18h-19h időpontban rendszeres "TripleX training" órarendi óránkon készült pillanatképek ezen linken tekinthetők meg.

Szeretettel várunk teljes gerincregeneráló programunkra stúdiónkba október 12-től, szerda este 18:00-19:00 időpontban.