Újdonságok

200 órás Hatha Jóga Oktatóképzés október 10-től online is, hétvégi időpontokban

A Yoga Alliance által minősített, akkreditált képzés
2020. október 10-től a NemcsakJóga Mozgásstúdió elindítja 200 órás Hatha Jóga Oktatóképzését, amelyhez offline a stúdióban és ONLINE, a ZOOM-on keresztül is lezs lehetőséged csatlakozni.
Így ha nem tudsz eljönni stúdiónkba, vagy biztonságosabbnak érzed az otthoni gyakorlást, akkor sem kell lemondanod az oktatókézés lehetőségéről, mert Online és offline térben egyszerre, egyidőben lesznek elérhetőek.

A képzést elvégezve, sikeres vizsga esetén a Yoga Alliance által elismert oklevelet kapsz a kezedbe! és képes leszel biztonságosan, a csoport igényeit figyelembe véve megtartani egy hatha jóga órát.

A képzést Halmos Júlia vezeti, aki immáron 5 éve tart jóga oktatói képzéseket Budapesten. 

Hogy mit ad ez a képzés?

A tanfolyam betekintést ad a jóga csodás, és gazdag világába.
A védikus írások és az újkori mesterek, tanítók könyvein keresztül ismerkedünk a jóga filozófiával - , és így önmagunkkal.
Az ászanák helyes kivitelezésén túl, megtanulod az igazításukat, azt hogy mire kell figyelni egy-egy testtartásnál - milyen sérülés, ill. veszély van benne, hogyan könnyítsd egy gyakorlónak, ha kell, és hogyan nehezítsd, ha arra van szükség?
Beszélünk az ayurvéda szerinti testtípusokról, és mantrák, mudrák erejéről. Vendégelőadók segítségével mélyedünk el a tanítás varázsában, így téve színesebbé az évet, gazdagítva a rálátást arra, hogy a tanítás mennyire lehet összetett és egyszerre katartikus is egyaránt!

A képzéssel olyan útra lépsz, melynek során közelebb kerülsz magadhoz, jobban megértheted magad, másokat, a miérteket, és az út végén megélheted azt a csodát, azt a fényt, ami Te magad vagy. 

„Úgy gondolom, hogy tanítani - az egyik legnagyobb kegy.” (Halmos Júlia)

A legtöbb tapasztalat a tanítás révén szerezhető, épp ezért a tanfolyam gyakorlatorientált, hogy minél hamarabb érezd jól magad óraadó tanárként. Pozitív következménye jótékony lelki és testi átalakuláshoz vezet egyaránt! :) 

Ha nem vagy abban biztos, hogy szeretnél majd tanítani, de érdekel ez az út, ez a képzés, a témák, a csoportmunka, akkor is jelentkezz nyugodtan! :) Ha nem szeretnél majd végül tanítani, nem kell vizsgáznod. 

A képzés kiscsoportos, maximum 12 fő a létszám, hogy mindenkire jusson elég figyelem, hogy megtaláld saját tanítási stílusod, és jól érezd magad közben. 

A 200 órás hatha Jóga Oktatóképzés tematikája:

- a jóga története;

- az ászanák elemzése- jótékony hatások, könnyítések, nehezitések;

- az ászanák helyes igazítása;

- jóga anatómia, fasciahálózat;

- pranajama;

- mantrák, mudrák, mandalák;

- az ayurvéda története, alapjai;

- relaxáció;

- meditáció;

- jóga segédeszközök használata.

A képzés tartalmaz egy 4 napos elvonulást, ahol a közös gyakorlásokon és meditációkon fogunk részt venni, és megalapozzuk az addig tanultakat.

Kötelező hospitálás: A szemeszter alatt szükséges lesz 30 óra hospitálásra, azaz óralátogatásra. Ezt majd egy hospitaló napló segítségével kell vezetned a megadott szempontok alapján. 

A 200 órás Hatha Jóga Oktatókézést vezeti: Halmos Júlia hatha jóga, gerincjóga, kismama- és babás jóga oktató, és dúla, 5 éve oktatóképzés vezető. 

Vendégelőadók: Fritz Kati, hatha és női jóga oktató és Csicsák Bori, és kismama jóga oktató

IDŐPONTOK: 16 nap (8 hétvége) 9.00-17.00

2020. október 10–11.

elvonulás: október 22-25.

november 14-15, 28-29.

december 12-13.

2021. január 9-10., 23-24.

február 6-7., 20-21.

A képzési napokon reggel 9 h-kor kezdünk és délután 17h-ig tanulunk (a tananyagtól és fáradtsági szinttől függően)

Vizsgák:

Az írásbeli és szóbeli vizsga ideje: március első hétvégéje.
A gyakorlati vizsga a szemeszter végén előre egyeztetett időpontban, megbeszélés szerint - amikor már készen érzed magad erre. 

A fentieken kívül a vizsga része egy esszé írása 3-6 oldal terjedelemben, egy választott témával kapcsolatban, megadott szempontok alapján.

Helyszín: NemcsakJóga Mozgásstúdió (1024 Bp.. Káplár utca 11-13.)

Sikeres vizsga esetén a Yoga Alliance által elismert oklevelet kapsz a kezedbe! 
Nemzetközi diploma igénylése a Yoga Alliance-től külön regisztrációt követően lehetséges egyszeri 100 Euro befizetésével.

Kiscsoportos képzés, a férőhelyek száma limitált, max. 12 főt tudunk fogadni.

A képzés ára: 285.000 Ft

Részletfizetési lehetőség:

Első részlet: 90.000 Ft.- legkésőbb október 5-ig. 

Második részlet: november 10-ig: 90.000.- Ft

Harmadik részlet: január 10-ig 105.000.- Ft

A korlátozott létszám miatt a jelentkezés a jelentkezési díj befizetése után válik hivatalossá!

A képzés díja tartalmazza az előadásokat, jegyzeteket, és a vendégelőadók díját. 

Nem tartalmazza a kötelező hospitálásokat, az elvonulás díját és a vizsgadíjat.

A 200 órás Hatha Jóga Oktatóképzésen részt vevők számára a NemcsakJóga Mozgásstúdió 4 és 8 alkalmas bérletáraiból 25% kedvezményt biztosítunk.

Az egyszeri vizsgadíj külön fizetendő.

Vizsgadíj: 10.000 Ft

Az elvonulás díja külön fizetendő: 50.000 Ft/4 nap

A jelentkezés menete:

  1. Kérjük, olvasd el alaposan a részletes leírást.
  2. Töltsd ki a jelentkezési lapot (amelyet ezen az oldalon legalul találsz) és légy szíves küldd el nekünk az email címre
  3. A jelentkezési díj (20.000 Ft) vagy a tanfolyam első részletének vagy teljes díjának befizetése személyesen a stúdióban, vagy átutalása: az utaláshoz szükséges számlaszámot a jelentkezést követően emailben küldjük el
    SZÉP KÁRTYÁT IS ELFOGADUNK!

Érdeklődni tudsz:

  • a NemcsakJóga Mozgásstúdió email címén ( ) és telefonszámán: +36 20 982 6822, vagy
  • Halmos Júlia oktatónál a e-mail címen, és telefonszámán: 06 31 782 8143.

Az eseményről naprakész információkat a Facebookon itt találsz.

FONTOS INFORMÁCIÓ:

2020. szeptemberétől oktatóképzéseinkhez OFFLINE módon ( személyesen a stúdióban) és a ONLINE, élő, interaktiv közvetítéssel is tudsz csatlakozni a ZOOM oldalán vagy a a ZOOM applikáció segítségével.
Így ha nem tudsz eljönni stúdiónkba, vagy biztonságosabbnak érzed az otthoni gyakorlást, akkor sem kell lemondanod az oktatókézés lehetőségéről, mert Online és offline térben egyszerre, egyidőben lesznek elérhetőek.

Szeretettel várunk:
Halmos Júlia és a NemcsakJóga Mozgásstúdió Csapata

----------------------

Korábbi oktatóképzéseinken részt vett vendégeink visszajelzései:

"Julcsi fantasztikus tanár, mentor, aki felemel, támogat és segít a legjobbat kihozni magadból. Megelőlegezett bizalmával tanítványai könnyen túlszárnyalják saját magukat. Egy hiteles, önazonos oktató, aki határozott hittel és elképzelésekkel rendelkezik a jógáról, azonban mindenkinek meghagyja a lehetőséget saját útja megválasztására.

A képzés nagyon tartalmas és gyakorlatias volt, melyből kiérződött a szakmai felkészültség és a sok éves tapasztalat. Mindezt fűszerezte Julcsi jó értelemben vett lazasága és napsugaras személyisége. Egy igazi élmény volt, mindenkinek jó szívvel ajánlom!" Moharos-Imrik Orsi

"Sok kétséggel, de elvárások nélkül vágtam ebbe bele, és a legjobb érzés talán az, hogy sikerült megugrani önmagam korlátait. Pont ott fejlesztett, ahol gondom volt, amiről tudomást sem akartam venni. Szerintem mindenkinek kihozta a gyengeségeit a tanfolyam, amelyeken túl kellett lépnünk. Nekem első sorban ez a beszéd, szóbeli megnyilvánulás, nyilvánosság elé lépés volt.

Sokkal jobban megértettem, miről szól a jóga, segített leküzdeni a szélsőséges gondolkozásomat az, hogy középutat tanultunk, azt tanultunk, hogy nincs fekete és fehér, hanem egyensúly van. Nagyon-nagyon szerettem, hogy nem egy meghatározott iskola szerint mentünk, hanem azt támogattátok, hogy hogyan találja meg mindenki a saját jógáját. Nem egy nagy könyv szerint mentünk, hanem nyitottságot tanítottatok, arra ösztökéltetek, hogy mindent nézzünk meg, tapasztaljunk meg, és onnan találjuk meg az egyedi utunkat. Nekem ez nagyon fontos. Ebből következően elfogadásra tanítottatok. Az is jó volt nekem, hogy tudtunk két lábbal a talajon maradni, "világi" dolgokról is beszélni. " / Molnár Anna Luca /

"Számomra ez az oktatóképzés egy olyan belső utazás kezdetét és alapjait adta, ami az egész életemet végig fogja kísérni. Úgy érzem, hogy elindultam azon az úton, amit nekem járnom kell, ezért hálás vagyok, hogy jelentkeztem erre a szemeszterre és hogy elvégeztem. Az oktatóimban és a csoporttársaimban olyan nagyszerű embereket ismerhettem meg, akiktől kivétel nélkül tanulhattam és kaptam. Bevallom, amikor elkezdtem nagyon féltem, hogy mi vár majd rám és hogyan fogok viszonyulni az idegen közeghez, hiszen nem ismertem senkit. Egészen elképesztő, de körülbelül a második alkalom után már olyan volt, mintha 1000 éve ismernénk egymást. Lehet, hogy így is van. :) A képzés végére megerősítést nyert bennem az, hogy oktatni szeretnék, viszont ehhez szükségem volt arra az önismeretre, amire itt tettem szert, ezért bátran ajánlanám mindenkinek, aki szeretne jobban elmélyülni a jóga csodálatos világában, illetve saját magában. :) Erős és biztos alapokat, tudást kaptam a tanáraimtól, hogy bátran elkezdjek oktatni, órát tartani. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a kis csodának és én is remélem, hogy még találkozunk!"  ( Dömötör Édua Csenge)

"Amikor a tanfolyamra jelentkeztem nem is sejtettem, hogy ennyit fog adni.

Kezdetben arra gondoltam többet megtudok erről a mozgásformáról és megismerek olyan embereket, akik megértik, hogy mit is szeretek ennyire a jógában.

Azonban ennél jóval több történt. Egy fantasztikus önismereti út volt. Azon túl, hogy egy kihívás volt számomra és komoly kilépés a komfort zónámból, rájöttem arra, ami eddig meg sem fordult a fejemben, az hogy a jóga iránti szeretetem átadjam másoknak is. Hála a tanfolyamnak mára az önbizalmam is kezd visszatérni.