Újdonságok

„Gerincjógával a derékfájdalom megelőzéséért” workshop március 2-án 10:30-12:30

A március 2-án, szombaton 10:30-12:30 időpontban tartandó gerincjóga workshopon megismerkedünk a derékfájást enyhítő ászanákkal, melyekkel egyszerre fejlesztjük a gerincoszlop stabilitását és a gerincfeszítő izmok erejét. A gyakorlás során elsajátítunk olyan ászanákat (például: macskapóz, félfordított testhelyzetek), amelyek kifejezetten az ágyéki gerincszakaszra hatnak és amelyek rendszeres gyakorlásával a derékfájás hatékonyan megelőzhető/enyhíthető.

A nyugat-európai 21. századi életmódnak köszönhetően a derékfájdalom népbetegséggé nőtte ki magát. Lassan kijelenthetjük, hogy a derékfájás nemtől és kortól függetlenül a társadalom jelentős részét érinti, de különösen az ülőmunkát végző embereket.

A sok ülés következtében nagyon gyakori probléma a görbe hát, előreeső vállak, beesett mellkas, megrövidült mellizmok, kiegyenesedett nyaki szakasz, azaz a púpos, görnyedt testtartás.

A derékfájás oka sokszor a helytelen ülés, mozgáshiány életmód és a rossz testtartás. A gerincünk legnagyobb ellensége az ülőmunka.

Tudsz változtatni a derékfájáson, rendszeres gerincjóga gyakorlással egészségesség, edzetté és kiegyensúlyozottá válhatsz.
Gerincjóga gyakorlásával csodálatos, pozitív változások mutatkoznak erőnlétünkben, egészségünkben és lelki egyensúlyunkban. A gerincjóga egyszerre:

  • Nyújtja, erősíti, lazítja az izmokat.
  • Tudatosul a helyes tartás
  • Helyes légzés által oldja a stresszt.

A gerincoszlop átmozgatásával megszűnik az ízületeid mozgáskorlátozottsága, és kinyújtóznak a görcsös izmaid.

A március 2-án, szombaton 10:30-12:30 időpontban tartandó gerincjóga workshopon megismerkedünk a derékfájást enyhítő ászanákkal, melyekkel egyszerre fejlesztjük a gerincoszlop stabilitását és a gerincfeszítő izmok erejét. Az együtt gyakorlás során elsajátítunk olyan ászanákat (például: macskapóz, félfordított testhelyzetek), amelyek kifejezetten az ágyéki gerincszakaszra hatnak és amelyek rendszeres gyakorlásával a derékfájás hatékonyan megelőzhető/enyhíthető.

Szeretettel várunk a workshopon, ha irodai munkát végzel, ha napi több órán keresztül ülő pozícióban vagy, ha fontos számodra az egészséged megőrzése, vagy ha érdeklődsz a gerincjóga iránt.

A részvételhez semmilyen korábbi jógatapasztalat nem szükséges.

A workshopot tartja: Simó Kata, gerincjóga oktató

A workshop díja: 3.500 Ft

Időpont: 2019. március 2., szombat 10:30-12:30 (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a +36 20 982 6822 számra. A részvételi helyed biztosításához előleg (1700 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő).

Szeretettel várunk. :-)