Újdonságok

Gerincjógával az ülő életmód káros hatásai ellen workshop november 17-én 10:30-12:30

"Evolúciós szempontból felépítésünk az aktivitáshoz alkalmazkodott." (Audrey Bergouignan) Többek között ezért is van nagy szerepe a rendszeres testmozgásnak egészségünk megőrzésében és a sok ülés káros hatásainak ellensúlyozásában. Nem mindegy azonban, hogy milyen testmozgást végzünk, illetve fontos, hogy napi rendszerességgel alkalmazzunk néhány „trükköt” a sok ülés hatásainak csökkentésére. A gerincjóga célja a megelőzés, az a mozgásforma, melyet kifejezetten a gerincoszlop átmozgatására, egészségének megőrzésére fejlesztettek ki, könnyen, bárki által végezhető ászanák segítségével.

November 17-én, szombaton 10:30-12:30 időpntban tartandó gerincjóga workshop célja, hogy alaposan átmozgasson tetőtől talpig. Az ülő életmód és felgyorsult életvitel ellensúlyozására épül. Kilazítja a vállat, hátat, megnyitja a mellkast. Erősíti és nyújtja az izmokat. Lehetőség nyílik az egyéni igények, adottságok megfigyelésére, kezelésére, az ászanák, mozdulatok személyre szabott beállítására.

Napjainkban a legtöbb ember munkája miatt rá van kényszerítve a napi 6-8 óra ülésre. A legfrissebb kutatások szerint az irodai ülőmunkát végzők több mozgásszervi betegségtől szenvednek, mint azok, akik naponta fizikai munkát végeznek. Az ülőmunka nem csak a mozgásszervekre veszélyes, hanem a belső szervekre is rossz hatással van.

Az ülés jobban terheli a gerincet mint az állás, nem megfelelő üléskor pedig majdnem kétszeresen terhelődnek a porckorongok az álláshoz képest. A rossz tartás hatással van az izmainkra és a szalagjainkra, amely hosszú távon fájdalom, illetve egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

A worshop során megismerkedünk a napi rendszeres több órán át tartó ülés káros hatásaival a mozgásszervrendszerünkre, azokkal a technikákkal illetve légzőgyakorlatokkal, amelyekkel ezt akár iroda körülmények között is csökkenteni tudjuk. Megtanulunk továbbá egy olyan gerincjóga gyakorlatsort, amely kifejezetten az ülés kompenzálására, a gerincoszlop átmozgatására alkalmas.

Szeretettel várunk a workshopon, ha irodai munkát végzel, ha napi több órán keresztül ülő pozícióban vagy, ha fontos számodra az egészséged megőrzése, vagy ha érdeklődsz a gerincjóga iránt.

A részvételhez semmilyen korábbi jógatapasztalat nem szükséges.

A workshopot tartja: Simó Kata, gerincjóga oktató

A workshop díja: 3.500 Ft

Időpont: 2018. november 17. szombat 10:30-12:30 (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. A részvételi helyed biztosításához előleg (1700 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő).

Szeretettel várunk. :-)