Újdonságok

„Hosszú gyakorlás – figyelem, elmélyülés, fókuszban a medence és a csípő” workshop október 30-án, pénteken 18h-20h

Tarts velünk október 30-án péntek este ezen a hosszabb (2 órás) gyakorláson, amelyen több időt szentelünk a gyakorlás során megfigyelhető tapasztalatokra, testi és lelki síkon egyaránt, különös figyelmet szentelve a a medence és a csípő ízületeire.

Mindennapi gyakorlásaink során, különösen ha limitált az időnk, inkább a teljes test átmozgatására gondolunk, esetleg egy-egy érzékenyebb területet mozgatunk csak meg.

Ez alkalommal szeretném, ha bőségesen lenne időnk a ráhangolódásra, elmélyülésre az ászanákban és a megpihenésre is a gyakorlás végén. Ráérősen, figyelve testünk és lelkünk üzeneteire a medence és csípő izületet helyezzük a középpontba.

A csípő merevségéhez fizikai szinten jelentősen hozzájárul az ülőmunka, a mozgásszegény életmód. Az ülés az új dohányzás, mondják az orvosok, hiszen a folyamatos, órákig tartó ülésnek kimutatható negatív hatása van a mozgásszervrendszeren túl a keringési rendszerre, a vércukor és koleszterin szintre, az emésztés folyamatára.

A medence öv fájdalmának lelki okai között találjuk a lelki nyitottság hiányát, elfojtott fölöslegesség érzést, mulasztás miatti szorongást, általánosságban a szorongást. A jövőtől, a kapcsolatoktól és azok alakulásától való félelem, önszeretet hiánya. Az elfojtott kreativitás sokszor megtalálható a csípő merevségének hátterében, de érzelmi és/vagy fizikai trauma is vezethet a csípő ízület merevségéhez.

Ezen a workshopon

  • olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek elősegítik a medence ízületeinek erősödését és mozgásterjedelmének növekedését
  • a csípő nyitásával teret adunk fizikai és mentális értelemben is az újdonságok befogadásának
  • kreatív, alkotó gondolatoknak, ötleteknek új utakat nyithatunk meg
  • lehetőséget teremtünk egyéni megtapasztalásokra fizikai és lelki síkon egyaránt.

Az ászanákat, gyakorlatsorokat lépésről - lépésre építjük fel, hogy a résztvevők aktuális állapotuknak megfelelő szinten tudják megvalósítani azokat. Megtapasztaljuk a csípő zárt és nyitott állapotát, megfigyeljük az apró mozdulatok hatását, mit váltanak ki fizikai és lelki szinten.

A medence és csípő merevségének oldása az egész rendszer átgondolt átmozgatását jelenti. Az ászanák rendszeres gyakorlásával rugalmassá és egyben erőssé tehetjük testünket, ami természetesen mentális egészségünkre is pozitív hatással lesz.  

A részvétel kezdő és újrakezdő jógagyakorlóknak is ajánlott.

Csípőnyitás nemcsak nőknek!

A workshopot tartja: Kálmán Kati, Ashtanga és hatha jóga oktató

A workshop díja: 4.500 Ft

Időpont: 2020. október 30. péntek 18h-20h (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a +36 20 982 6822 számra. A részvételi helyed biztosításához előleg (2000 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő).
A workshopot minimum 6 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

2020. szeptemberétől tanfolyamainkhoz és workshopjainkoz OFFLINE módon ( személyesen a stúdióban) és a ONLINE, élő, interaktiv közvetítéssel is tudsz csatlakozni a ZOOM oldalán vagy a a ZOOM applikáció segítségével.

Így ha nem tudsz eljönni stúdiónkba, vagy biztonságosabbnak érzed az otthoni gyakorlást, akkor sem kell lemondanod izgalmas tanfolyamainkról és workshopjainkról, mert már online és offline térben egyszerre, egyidőben elérhetőek.

Szeretettel várunk. :-)