Újdonságok

„Jóga futóknak – fuss tudatosan” workshop 2018. november 9-én, pénteken 18h-20h Stabilitás és egyensúly

Stabilitás és egyensúly
A műhely témája a testi-lelki stabilitás.
Fizikai szinten azért gyakorlunk, hogy stabil, egyenes és mégis könnyed maradjon a testtartásod, miközben futsz. Dolgozunk majd testünk középpontjának, a medencének helyzetével és az ezt meghatározó izmok erősítésével és nyújtásával. Foglalkozunk a boka, a térd, a csípő szerepével, a futómozgást idéző egyensúlyi pozíciók felépítésén és megtartásán keresztül.

Annak, amit gyakorolunk, hasznát veheted az edzéseken, a verseny előtti rajtláz pillanataiban, a versenyek alatt, de akár a mindennapokban is.

Az, hogy mennyire vagy egyensúlyban, mentális szinten is megjelenik. Fordítva is igaz: ha az elméd állapotát tudatosan meg tudod változtatni, azzal befolyásolhatod, mi fog történni a testedben. Ehhez koncentrációs módszereket hívunk segítségül, amelyekkel „lehorgonyozzuk az elmét”.

A gyakorlást hosszabb relaxációs-vizualizációs gyakorlattal zárjuk.

A légzés híd a test és az elme között. Az órán rövid légzőgyakorlatokban tapasztalhatod meg, hogyan használhatod a légzésed arra, hogy megnyugodj és fókuszálj.

Ez az esemény neked szól:

- ha futsz, vagy más állóképességi sportot űzöl és érdekel a jóga, mint kiegészítő mozgásforma;
- ha sosem jógáztál még, mert úgy gondolod, hogy nem vagy elég hajlékony hozzá;
- ha eszközöket szeretnél a mentális felkészüléshez;
- ha olyan futókkal gyakorolnál együtt, akik már elkezdték :-).

Oktató: Oravecz Orsi jógaoktató, coach

Oravecz Orsi jógaoktató, coach bemutatkozása:
15 éve futok hosszú távokat és 9 éve jógázom. Eredetileg hegymászóként, keresztedzésnek kezdtem rendszeresen futni, de annyira érdekelt, hogy hamar utcai futóversenyeken találtam magam. Kipróbáltam ultramaratoni távokat is, és bár 24 órás futásban válogatottságig jutottam, testem merevsége miatt új mozgásformát kerestem. Így kezdtem jógázni 8 éve és ez annyira megtetszett testemnek-lelkemnek, hogy rendszeresen gyakorolni, tanulni, majd tanítani kezdtem. Ma is futok és támogatok más futókat abban, hogy elérhessék sport céljaikat.

Hiszem, hogy embereket inspirálni akkor tudok, ha számukra befogadható módon szólok hozzájuk és ehhez változatos eszköztárral rendelkezem. Ahogy elkezdtem jógát tanítani, már tudtam, hogy a jógapózok elsajátítása csak az első lépés abban, hogy tanítványaim testüket és elméjüket jobban megismerjék, uralják. A versenyszférában végzett munkám során tréningeken vettem részt, amelyek segítettek abban, hogy mások személyiségét és szempontjait megértve könnyebben, hatékonyabban dolgozhassak. Az Innopod Solutions csapatánál szervezetfejlesztő trénerképzést végeztem, majd Piczkó Katalin (Tolerance Training) vezetett be a coaching világába. Ma már a jóga és a coaching eszköztárát együttesen alkalmazom.

A workshop díja 4.000 Ft

Időpont: 2018. november 9. péntek 18:00-20:00 (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra.
A részvételi helyed biztosításához előleg (2000 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max. 10 fő).

Szeretettel várunk kezdő és haladó gyakorlókat egyaránt. :-)