Újdonságok

„Napüdvözlet lépésről-lépésre” workshop október 26-án, péntek este 18h-20h

"A szúrja namaszkára, vagyis napüdvözlet gyakorlata a távoli múltból maradt ránk, s mennyeivé és üdvössé teszi az emberi életet. Segítségével az emberek jókedvűvé válhatnak, megtapasztalhatják a boldogságot és az elégedettséget, továbbá elkerülhetik, hogy megadják magukat az öregkornak és a halálnak." Patthabi Jois

Surja Namascar, vagy Napüdvözlet, a legismertebb gyakorlatsor a jógában, különböző jógastílusokban számos variációját gyakorolják.
A “Surya” napot jelent, a “Namaskar” pedig üdvözlést. A Surya Namaskar egy olyan jótékony hatású gyakorlatsorozat, amely a gyakorlót felkészíti az ászanák (testtartások) gyakorlására, de önmagában is teljes gyakorlásként használható, napi 3 napüdvözlet elvégzése már érezhető változásokat eredményez fizikai, mentális és lelki szinten egyaránt.

A napüdvözlet, ugyanúgy, mint a reggeli kávé, zuhanyzás, vagy fogmosás, egy jó dolog, amit tehetsz a testeddel reggelenként. Ha más napszakban jógázol, akkor is gyakorolhatod. A dinamikus jógairányzatok, mint a vinyasza flow és ashtanga, bemelegítésként alkalmazzák.

A gyakorlat során szelíden átmozgatjuk és nyújtjuk a fő izomcsoportokat a csípőben és vállövben, a lábakban, valamint javítjuk a testtartást azáltal, hogy alaposan megmozgatjuk és nyújtóztatjuk a gerincet. Egyes gyakorlatai jótékonyan hatnak az emésztésre, átmozgatják az ízületeket, segítik a rekeszizom mozgását, így a hasi légzést. Általános hatásai között említhető még, hogy élénkül a vérkeringés, javul az erőnlét és a koncentrációs képesség, az idegrendszert megnyugtatja, harmonizálja.

Hogyan kezdd el gyakorolni?
Ha rákeresel, rengeteg változatát találhatod meg az interneten. Ezek a videókon könnyednek látszanak, de ha kipróbálod, gyakran túlságosan nehéznek tűnnek. Valójában vannak könnyebb és nehezebb változatok és akkor sem kell meghátrálnod, ha nem tudod a légzéseddel követni a gyakorlatokat.

Szeretettel várunk, ha:

  • érdekel a dinamikus jógagyakorlás, de túl nehéznek találod, így még nem próbáltad,
  • már gyakorolsz egy ideje és mélyítenéd a tudásod,
  • sportolsz és jógázol is és bemelegítéshez használnád a napüdvözletet.

Az órán megbeszéljük a jógával történő bemelegítés alapelveit, a légzés szerepét a statikusan és dinamikusan végzett jógagyakorlatok közben és a végén pihentető relaxációval zárunk.

A részvételhez semmilyen korábbi jógás tapasztalat nem szükséges, a napüdvözlet az a gyakorlás, amit minden szinten érdemes rendszeresen végezni.

A workshopot tartja: Oravecz Orsi, Hatha jóga és meditációs oktató

A workshop díja: 3.500 Ft

Időpont: 2018. október 17. péntek 18:00-20:00 (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. A részvételi helyed biztosításához előleg (1700 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő).

Szeretettel várunk. :-)