Újdonságok

„Stabilitás és mobilitás – fókuszban a medence és csípő ízület” workshop március 20-án, pénteken 18h-20h

„Légy nyitva tested üzeneteire, rejtélyeire és tüneteire.
Figyeld buzgón, de ne siesd el az ítéletet. Amit megtanulsz tőle megmentheti az életed!” (Christiana Northrup: A női test bölcsessége)
A medenceöv és a csípőízület funkciója kettős. Egyrészt stabilitást, támaszt ad a felsőtestnek, másrészt kapcsolódási, összekötő eleme a felsőtestnek és a lábaknak.

A csípő merevségéhez fizikai szinten jelentősen hozzájárul az ülőmunka, a mozgásszegény életmód. Az ülés az új dohányzás, mondják az orvosok, hiszen a folyamatos, órákig tartó ülésnek kimutatható negatív hatása van a mozgásszervrendszeren túl a keringési rendszerre, a vércukor és koleszterin szintre, az emésztés folyamatára.

A medence öv fájdalmának lelki okai között találjuk a lelki nyitottság hiányát, elfojtott fölöslegesség érzést, mulasztás miatti szorongást, általánosságban a szorongást. A jövőtől, a kapcsolatoktól és azok alakulásától való félelem, önszeretet hiánya. Az elfojtott kreativitás sokszor megtalálható a csípő merevségének hátterében, de érzelmi és/vagy fizikai trauma is vezethet a csípő ízület merevségéhez.

Ezen a workshopon:

  • röviden áttekintjük a medence felépítését, főbb ízületeket és izomcsoportokat,
  • megismerkedünk az alsó három csakrával – Muladhara, Svadisthana és Manipura,
  • olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek elősegítik a medence ízületeinek erősödését és mozgásterjedelmének növekedését
  • a csípő nyitásával teret adunk fizikai és mentális értelemben is az újdonságok befogadásának,
  • kreatív, alkotó gondolatoknak, ötleteknek új utakat nyithatunk meg,
  • lehetőséget teremtünk egyéni megtapasztalásokra fizikai és lelki síkon egyaránt.

Az ászanákat, gyakorlatsorokat lépésről - lépésre építjük fel, hogy a résztvevők aktuális állapotuknak megfelelő szinten tudják megvalósítani azokat. Megtapasztaljuk a csípő zárt és nyitott állapotát, megfigyeljük az apró mozdulatok hatását, mit váltanak ki fizikai és lelki szinten. A gyakorlás során érintjük majd azt is, hogy az  ászanák hogyan hatnak a  belső szervekre.

A medence és csípő  merevségének oldása  az egész rendszer átgondolt átmozgatását jelenti. Az ászanák rendszeres gyakorlásával rugalmassá és egyben erőssé tehetjük testünket, ami természetesen mentális egészségünkre is pozitív hatással lesz.  

Ehhez segítségül írásos- képes anyagot adunk a résztvevőknek , hogy  otthon is akár a mindennapok része lehessen néhány egyszerű, de igen hatékony mozdulat önálló gyakorlása.

A részvétel kezdő és újrakezdő jógagyakorlóknak ajánlott.

Csípőnyitás nemcsak nőknek!

A workshopot tartja: Kálmán Kati, Ashtanga és hatha jóga oktató

A workshop díja: 4.500 Ft

Időpont: 2020. március 20. péntek 18h-20h (2 óra)

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a +36 20 982 6822 számra. A részvételi helyed biztosításához előleg (2000 Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő).

A workshopot minimum 4 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Szeretettel várunk. :-)