Újdonságok

Tartásjavító 4 alkalmas gerincjóga mini-tanfolyam február 9-től, péntek esténként 17:30-19:00

„A rugalmas gerinc tartja meg a teljes idegrendszeredet”. Yogi Bhajan
Gerincünk karbantartása elengedhetetlen része fizikai és mentális egészségünknek. Az elhanyagolt gerinc, gyakran nyak, hát és derékfájdalmakhoz, rossz testtartáshoz, beszűkült mozgástartományhoz, az izmok, szalagok sérülésének kockázatához vezethet.
A 4 alkalmas tanfolyam során a teljes test átmozgatása, erősítése és lazítása mellett a gerincoszlop fejlesztését tartjuk fókuszban. Erősítjük és nyújtjuk a gerinc menti izmokat, s ezáltal segítjük a csigolyák közti folyadék áramlását.

Mi a közös a mozgásban és az ülésben? A gerinc és a hátizmok kulcsszerepet játszanak mindkettőben. A mozgás során rugalmasnak, hajlékonynak kell lenniük, az ülés során inkább erősnek. De mindkét esetben fontos, hogy egyszerre legyenek erősek is és rugalmasak is.

A mozgásszegény életmódnak köszönhetően mindenkinek szüksége van, hogy külön figyelmet fordítson a gerincére. Mert lehet gyenge, merev, instabil, beleszokhat rossz tartásba, mozgásmintákba, amelyek szűkítik a váll és a medence mozgásterét így egyre több terhet rakva feleslegesen más izmokra.

A gerincjóga mini-tanfolyam anyaga az ülő életmód és felgyorsult életvitel ellensúlyozására épül. Célba veszi a test minden apró porcikáját, átmozgatja a vállat, a lapockák környékét, ellazítja a derekat és a test többi részét is kellemesen átmozgatja. Lehetőség nyílik az egyéni igények, adottságok megfigyelésére, kezelésére, az ászanák, mozdulatok személyre szabott beállítására.

Tanfolyam felépítése:

A tanfolyamon mélyebben megismerkedhetsz a gerincjóga gyakorlatsoraival és alapelveivel.
1. alkalom: fókuszban a váll és nyak kilazítása,
2. alkalom: fókuszban a hát és deréktájék erősítése,
3. alkalom: fókuszban a tartásjavítás,
4. alkalom: fókuszban biztonságos csavarások, rugalmas gerinc

Kiknek ajánljuk?

  • kezdőknek, a rendszeres gyakorlás megkezdése előtt,
  • haladóknak, tudásuk elmélyítésére,
  • ülőmunkát végzőknek,
  • lazább, és erősebb hátizmokra vágyóknak,
  • relaxálást igénylőknek.

Mit nyújt a kiscsoportos tanfolyam?

  • több figyelmet,
  • a gyakorlatokat mélyebben is elemezzük,
  • személyre szabottan, az egyéni adottságoknak megfelelően állítjuk be az ászánákat,
  • megbeszéljük az egyéni kérdéseket, problémákat, az anatómiai hátterét és a jóga/gerincjóga nyújtotta megoldásokat,
  • gyorsabb fejlődést az egyéni igények és adottságok figyelembevételével.

Mi a gerincjóga?
A gerincjóga a hagyományos hatha jóga tartásaiból, eszköztárából merít, olyan gyakorlatsorokat alkalmazva, amelyek az izmokra, ízületekre nézve biztonságosan végezhetőek. Célja a fizikai test egészségének helyreállítása elsősorban a testtartás, a helyes légzés és a relaxációra való képesség javításával. E három fő terület az, amire a modern életmód mellet nagy szükség van, így a gerincjóga hozzájárul az ülő életmód, a felgyorsult életvitel ellensúlyozásához. A helyes testtartással egészségesebbé válik a test, a helyes légzés hatással van az egész szervezetre, a relaxáció pedig segít a stressz kezelésében.

Az órák „megérkezéssel”, ráhangolódással kezdődnek, majd légzőgyakorlatokat végzünk, s ezután alapos bemelegítéssel készítjük fel a testünket. Statikus, dinamikus, erősítő és nyújtó, majd levezető ászanákat végzünk. A gyakorlást egy vezetett relaxációval koronázzuk meg.

A Gerincjóga élettani hatásai: - javítja a tartást - növeli az ízületi hajlékonyságot - javítja a testtudatot - javítja a koncentrációs készséget - oldja a stresszt - jó hatással van a keringésre és az emésztésre - általános közérzet javító, vitalizáló.

A tanfolyam díja: 8.800Ft

Oktató: Diófási LillaGerincjóga és hatha jóga oktató.

Kezdési időpont: 2018. február 9. péntek 17:30, az órák időtartama: 90 perc.

Tanfolyamainkon gyakran előfordul, hogy Vendégeink nem minden alkalomra tudnak eljönni, hiszen bármikor közbe jöhet valami… Ha ilyen helyzet adódik, az elmaradt tanfolyami alkalmak bármely órarendi óráinkon lejárhatók, így biztosan nem vész el egy alkalom sem.

A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra.
Részvételi helyed biztosításához előleg (4400Ft) befizetésére van szükség 2018. február 8-ig, mert a maximális létszám limitált (max 10 fő). A tanfolyamot minimum 4 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Szeretettel várunk. :-)