Blog

Gimis jóga - a derűs kamaszkorért

Írta: Sztrakay Miléna
Mindannyian keressük az életünkben a boldogságot, harmóniát, melyet szeretnénk gyermekeinknek is átadni, ennek szellemiségében nevelni őket. A kamaszkori változások azonban néha ez ellen hatnak: unott, keveset mozgó, egész nap ülő és 'kütyüket' nyomkodó gyermekünket aggódva figyeljük.

Közhely, de igaz: a rohanó élettempó mellett egyre többet ülünk, egyre kevesebbet mozgunk és egyre több inger terheli túl idegrendszerünket. Nincs ez másként a gyerekeknél és a kamaszoknál sem: a napi 7-8 tanórát követően hosszú időt töltenek a házi feladat felett görnyedve, aztán pihenésképp játszanak egyet a számítógépen. Pedig a túlterhelt idegrendszer számára - gyereknek és felnőttnek egyaránt - épp a mozgás az ellenszer, mely segít feldolgozni a külvilág ingereit, kikapcsolni a mókuskerékből és visszatalálni testi-lelki jólétünkhoz.

A Gimis jóga keretein belül a kamaszok kiegyensúlyozottabbá válnak fizikailag, szellemileg, érzelmileg és lelkileg, javulnak a koordinációs készségek, az egyensúly, rugalmasságuk, a csoportkészségeik, növekszik az önbecsülésük egy pozitív, felemelő környezetben.

A Gimis jóga számos kedvező hatással bír a testi-lelki folyamatokra is.
Beállítja a helyes testtartást, erősíti a gerincet és az immunrendszert, javítja a koncentrációt, segíti a figyelem elmélyítését és az elme megnyugtatását.
A jógázó kamaszok önértékelése fejlődik és megtanulják feszültségeiket-indulataikat kezelni, elfojtás helyett mederbe terelni érzelmeiket.

Gimis jógára két időpontban lehet jelentkezni:

  • kedd 15:30-16:30
  • csütörtök 15:00-16:00

Csoportos jelentkezés esetén, előzetes egyeztetés alapján,  más időpontban is megtarthatók a foglalkozások.