Oktatók

Papp Nóra

Hatha jóga oktató

Papp Nóra vagyok, papíron jógaoktató, a valóságban egy nő, aki csak szeret másokkal együtt gyakorolni. Meg persze, ezen kívül még annyi más is.

Sosem voltam különösen hajlékony és nem sportoltam versenyszerűen sem. A mozgás számomra nem a teljesítményről szólt, vagy hogy másoknál jobb legyek - azért csináltam, mert örömet okozott.

A jóga akkor érkezett az életembe, amikor már jó ideje nem nagyon csináltam semmit örömből. Kezdetben “csak” mozgás volt, ami közben kiválóan tudtam kattogni az életem minden, jógaszőnyegen kívüli részén. Aztán egyre inkább elkezdtem nem kifelé, hanem befelé figyelni. Egyre kevesebbet fókuszáltam arra, hogy mi történt aznap, mi lesz holnap, hogy a mellettem gyakorló mélyebbre tud-e hajolni, vagy tovább tudja-e tartani az adott testhelyzetet és sokkal inkább azon volt a figyelmem, hogyan viselkedik a testem, milyen érzelmek vannak bennem és mindezek hogyan változnak hétről hétre, hónapról hónapra.

Lett egy kb. 185x65 cm-es tükröm, ahol a mai napig minden alkalommal szembesülök magammal - ha tetszik, ha nem.
Ami időnként a menekülő útvonalam, máskor a terapeutám.
A jógamatrac.
Számos olyan dologgal szembesültem ezen a helyen, ami elől legszívesebben elbújtam volna és minden alkalommal be kellett látnom, hogy a feladat, a változás, a gyógyulás mindig a nagyobb ellenállás, vagy a félelmeim irányában van. Önszeretetre tanít. Tisztelni, elfogadni és megbecsülni önmagam. Nem egyik napról a másikra, de idővel és egyre többször.

Rengeteg jógát gyakorló emberrel beszélgettem az elmúlt években és bizony, számtalan dolog vitte őket nap mint nap jógázni: stresszlevezetés, más mozgás kiegészítése, fizikai fájdalmak, szorongás, felszívódási zavarok, vagy akár alvásproblémák.
Sok különböző történet, de egy dolog mindegyikben közös volt: valami történt a matracon, ami elindított egy változást kívül és belül egyaránt. És itt van a varázslat. A jóga egy csodálatos eszköz, ha változtatni szeretnél. Bármin. Az pedig Veled kezdődik.

Szeretettel várlak hatha jóga óráimra.

Nóra

Órák

Hatha jóga: Hétfő 18:30 - 20:00
Hatha jóga: Szerda 18:30 - 20:00