Oktatók

Plaschil Anita

Dinamikus pilates, Preventív gerinctréning

Kapcsolatom a Pilatessel 2010-ben kezdődött. Korábban sokféle mozgásformát kipróbáltam, de az igazi elköteleződésemhez hiányzott valami, amit a Pilates az első pillanattól fogva megadott számomra. A precíz mozdulatokkal hamar felfedeztem "új" izmokat magamon, ruganyosabb és erősebb testet kaptam a rendszeres gyakorlás által. A Pilates nem csak a fizikumra hat, hanem segít mentálisan ellazulni és lelkileg feltöltődni. Szerettem volna, ha mások is megtapasztalják a Pilates csodáit, így 2013-ban elvégeztem egy Pilates oktatóképzést.

Kiemelten fontosnak tartom a gerinc védelmét és a helyes tartás kialakítását, így vált másik "szívemcsücskévé" a gerinctréning óratípus. Amellett, hogy egy preventív és tartásjavító mozgásforma, dinamikus és intenzív. Preventív jellege abból fakad, hogy segít megelőzni a rossz tartásból fakadó mozgásszervi problémákat, segít megelőzni a "bajt". Rendszeres gyakorlásával javítunk a tartásunkon, folyamatosan fejlődünk, erősödnek az izmaink. Az óra dinamizmusát a mozdulatok áramlása adja, légzésünket követve folyunk át egyik mozdulatból a másikba.

Úgy gondolom, hogy a Pilates és a gerinctréning gyakorlatok nagyon jól megférnek egymás mellett, így az óráimon mindkét mozgásforma gyakorlataival találkozhatsz. Célom, hogy olyan órán vegyenek részt a vendégeim, amely segít megtartani/megszerezni a helyes tartást, a gerincünket rugalmasabbá teszi és mindeközben feltölt!

Várlak szeretettel óráimra. :-)

Képesítéseim:
2013 Pilates oktatóképzés
2014 Gerincterápia jógával képzés
2015 Gerinctréning
2016 Core tréning képzés
2016 Stretching és fascialazítás hengerrel képzés

Órák

Dinamikus pilates: Kedd 17:30 - 18:30