Óratípusok

Gerinctréning & Stretching

Mobilizáció, erősítés, nyújtás jó zenékre, nem mellesleg zömében a zsírégető zónában.
Testünk harmonikus működésének elengedhetetlen feltétele, hogy megfelelően flexibilis, mobilis és erős legyen.
A vázizmok erejének és rugalmasságának, illetve az ízületek mozgástartományának összhangban kell lenniük egymással az optimális működéshez. Ebben segít a gerinctréning.

A gerinctréning lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása, a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, nyújtása. A gyakorlatokkal növeljük a gerincoszlop mozgásterjedelmét és erősítjük a gerinc megtartásában szerepet játszó izmokat (a hátizmok mellett:  has, váll, farizmok). Az órát hosszabb nyújtással zárjuk, mert a jól működő izom egyaránt erős és rugalmas is.

A gerinctréning a civilizált (ülő) életmódból adódó gerincpanaszok (hát- és derékfájás, rossz tartás, stb.) megelőzésére, megszüntetésére szolgáló torna törzs-, hát- és hasizom erősítő gyakorlatokat tartalmaz, dinamikusan, jó zenére, szuper társaságban.

A stretching pedig abban segít, hogy megfelelő gyakorlatokkal megnyújtjuk a rugalmatlan, tónusosabb izmokat, és erősítjük a gyengülésre hajlamosabb izomcsoportokat. Nyújtás hiányában az ízületek merevebbek, az izmok rugalmatlanok, így a szövetek könnyebben sérülnek és hamarabb kialakul a sportsérülés.

Amennyiben nem áll hozzád közel a jóga vagy a pilates, próbáld ki a Gerinctréning & Stretching óránkat. Néhány hónap után az erős hát és a szép tartás garantált!
A rendszeres óralátogatás szebb testtartást, növekvő teherbírást, javuló közérzetet, a gerinc menti fájdalmak csökkenését, megszűnését és formálódó alakot eredményez.

Szeretettel várunk.