Óratípusok

Hatha jóga

A Hatha jóga egy teljes rendszer, amelynek célja az egyensúly és a harmónia elérése.
A Hatha jóga keretében ászanákat (fizikai gyakorlatok) és pránájámákat (légzőgyakorlatok) gyakorolunk, hogy megteremtsük a test és az elme közötti harmóniát, elcsendesítsük elménket és előkészítsük az óra végi relaxációra és a meditációra.

A Ha-Tha jelentése Nap-Hold, amely mindig megőrzi az egyensúlyt.
​Amellett, hogy a jóga nagyszerű testmozgás, kiválóan csökkenti a stresszt és energikussá tesz. Akik rendszeresen jógáznak, azok jobban alszanak éjszakánként és ritkábban betegszenek meg, mert a jóga erősíti az immunrendszert is, segíti az emésztést és egyes pózok a belső szervekre gyakorolt gyengéd masszázs által méregtelenítik ezen szerveket, ezáltal javítja az általános egészségi állapotot és véd meg a betegségektől. 

A klasszikus hatha jóga órák rövid elcsendesüléssel, üléssel kezdődnek, melyeket átmozgatás és klasszikus jóga pózok követnek. Az ászanákat (pózokat) hosszabban kitartjuk figyelemmel kísérve a testben és az elmében lezajló folyamatokat, áramlásokat. Óráink során fontos szerepe van a tudatos és mély légzésnek, továbbá törekszünk arra, hogy minden belső erőlködés nélkül végezzük el a gyakorlatok. Nagy figyelmet fordítunk a pontos kivitelezésre (sok instrukció) és az egyéni határok megéreztetésére. Az óra végét relaxáció (van amikor meditáció is) zárja.

A hatha jóga rendszeres gyakorlás javítja a testtartást, erősíti a törzsizomzatot, kiegyensúlyozza az idegrendszer működését, hatékonyabbá teszi a belső szervek működését, fejleszti koncentrációs képességünket.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott, folyamatosan be lehet kapcsolódni.

Várunk szeretettel. :-)