Óratípusok

Pilates

A Pilates olyan komplex mozgásforma, amelyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok) és a speciális légzéstechnika.
A Pilates segít az izomzat feszessé tételében és a karcsúság megőrzésében, a törzsizomzat stabilizálásában. A tudatos légzéssel és szellemi koncentrációval kombinálva olyan edzettségi szintet garantál, melyet más mozgásformánál nehéz lenne megtalálni. Nem véletlen, hogy a Pilates nagyon népszerű rehabilitációs célzattal, vagy kiegészítő mozgásformaként az élsportolók körében is.

A Pilates célja a testünk középső részének megerősítése, valamint a gerincoszlop rugalmasságának fokozása a mély izmok erősítése, a tartáshibák korrigálása.  A gyakorlatok fokozatosan, egyenletesen épülnek egymásra, elősegítve az izomzat egységként történő működését. Ízületkímélő hatásának köszönhetően hatékony segítség derékfájás, csípő-, térd- és egyéb mozgásszervi betegségek esetén is, illetve azok megelőzésére is. Egyszerre erősít és tesz hajlékonnyá, rugalmassá.
A gyakorlatok egy speciális légzéstechnikával párosulnak, amely növeli a szervezet oxigénellátását, a vérkeringést, serkenti a regenerálódást, fokozza a fizikai teljesítményt, kiváló feszültségcsökkentő és stresszoldó hatású.

A Pilates gyakorlatok nagyon hatékonyak, jót tesznek az egész testnek, izmaidat tónusossá teszik, javítják a testtartást és közben még alakot is formálnak!

A Pilates rendszeres gyakorlásával erős, feszes, karcsú izmokat épít és megfelelő táplálkozással kombinálva nagyon hatásos súlycsökkentő mozgásformaként is szolgál.

Mindegy hogy kezdő vagy, vagy haladó szinten ismered a Pilatest, a gyakorlatok minden esetben személyre szabottan fogják a fejlődésedet segíteni.

Kiknek ajánlott a pilates?

  • Irodai ülőmunkát végzőknek: stabilizálja a törzsizomzatot, erősíti a hát izomzatát, ezáltal enyhíti a gerinc- és derékfájdalmat.
  • Szülés után: segít a megváltozott súlypont helyreállításában, regenerálódnak a has a medencealapi záróizmok, a törzs izmai, segít a régi forma és erőnlét visszaszerzésében
  • Minden sportághoz nagyon hatékony kiegészítés: erős törzsizomzatot alakít ki, fokozza a rugalmasságot, ezáltal segít megelőzni a sérüléseket.

Stúdiónk órarendjében minden nap találsz Pilates órákat. 
Csatlakozz hozzánk: próbáld ki Pilates óráinkat és az eredmény garantáltan nem marad el!
Nincs más dolgod, csak regisztrálj ezen a linken és tégy egy próbát.

Várunk szeretettel.