Óratípusok

Stresszoldó jóga

A stresszoldó jóga órák célja olyan egyszerű, otthon is végezhető gyakorlatok elsajátítása, melyekkel a még kevésbé gyakorlott (jóga, meditáció, mindfulness) érdeklődőnek is emelheti életminőségét.
Tarts velünk, ha nehezen birkózol meg a belső feszültségekkel, ha aggodalmak kínoznak, melyek lefoglalják életerődet, ha nem látsz utat se ki, se befelé, ha már untat, és bosszant a mindennapok szürkesége és rohanó tempója.
Alakítsd át az életedet, és szerezd vissza életerőd!

A Stresszoldó jóga órákat egyaránt ajánljuk kezdőnek és olyanoknak is, akik régebb óta járnak az önismeret útján, de szeretnének tudatosabban haladni a mindennapokban.
A stresszoldó jóga órák úgy vannak felépítve, hogy minden gyakorló számára lehetőséget adjon a kérdések, felmerülő tapasztalatok kiscsoportos megvitatására. Így a tanfolyam egy egészet alkot, hogy mindenki biztonságban élje meg önmaga élményeit, és a közös megosztásokat.
A jóga eszközrendszere nagyon hatékonyan tud ebben segíteni: a fizikai gyakorlatok mellett légzőgyakorlatokkal, relaxációs és meditációs technikákkal tudsz tenni mentális állapotod javításáért.

Miért kellenek ezek a technikák?

Mert gyakran érezzük úgy, hogy az állandó teendők mellett akkor sem tudunk igazán pihenni, amikor lehetőségünk van rá. Korunk felgyorsult világában egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy megtanuljuk kikapcsolni, relaxálni, kiszakadni kicsit a mindennapokból.

Célunk, hogy folyamatosan feladatot adjunk az elmédnek, ezáltal ne a mindennapos teendőkön, problémákon gondolkodj, hanem a figyelmedet egyre inkább a jelenben tudd tartani. Ez nem megy egyik napról a másikra, a rendszeres gyakorlás viszont kézzel fogható változásokat eredményez akár már néhány hét elteltével.

A Stresszoldó jóga órákon olyan módszereket tanulunk meg, amelyeket utána akár otthon, egyedül is gyakorolhatsz. Az egymásra épülő órákhoz akkor is érdemes csatlakoznod, ha szeretnél a munkanap végén kikapcsolódni, ellazulni, kicsit csak magaddal foglalkozni.

A részvételhez semmilyen korábbi jógás tapasztalat nem szükséges, sőt az sem, hogy huzamosabb ideig egy helyben tudjál ülni. ;)

Oktató: Marczinkó Ági Hatha- és gerincjóga oktató, meditáció oktató és Mindfulness tréner

Az órák időtartama: 90 perc.

Szeretettel várunk. :-)