Óratípusok

TripleX® funkcionális gerinctréning

Fáj a derekad? Felejtsd el!
A TripleX Training® egy forradalmian új, korszerű mozgásrendszer, amelynek segítségével újra elsajátítható a minőségi mozgás, újratanulhatók a helyes mozgásminták - végeredménye: a kellemetlen tünetek és fájdalmak jelentős enyhülése, megszűnése és a szabad mozgás. :-)

Ez az egyedülálló óratípus, a TripleX Training®, egy kizárólag tudományos bizonyítékokon alapuló, gyógytornász által kidolgozott mozgáskoncepció első és legfontosabb része: a gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek mobilizációja.

A TripleX Training®, komplex mozgásprogram lényege, hogy elsajátításával megelőzzük a derékfájdalmat, illetve a már kialakult kellemetlen tüneteket megszűntessük.
A mozgásprogram első lépcsője: az ízületek mobilitását adja vissza, amelynek célja, hogy a sokak által ismert ízületi mozgástartomány beszűkülését jelentősen csökkentsük és az ezáltal kialakult rosszul berögzült mozgásmintákat, felesleges ízületi terheléseket, hosszútávon fájdalommal járó kompenzációkat kiiktassuk. Mindeközben „újratanuljuk” a helyes mozgásmintákat, tehermentesítjük az ízületeket és ezt követően szépen fokozatosan elkezdjük a lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációját.

A 60 perces óra során gyorsan elsajátítható és könnyen kivitelezhető ún. mobilizációs és stretching gyakorlatokkal szabadítjuk fel a váll, csípő és gerinc ízületeit a gátlás alól, így már a mindennapi mozgásaink is könnyedebbé, szabadabbá válnak. A TripleX Training® órán tanult gyakorlatok rendszeres gyakorlása lehetővé teszi, hogy a rosszul berögzült mozgásmintákat és kompenzációkat kiiktassuk, hogy a kellemetlen ízületi fájdalmakat jelentősen csökkentsük és hogy újra ízületkímélő módon, helyes testtartással mozogjunk. Ha valaki ezt az egyedülálló szemléletet és a TripleX Training® alapjait megtanulja, már az első alkalom után érezni fogja annak jótékony hatásait. Amennyiben valaki szeretne továbbfejlődni ezen a téren, arra is van mód és a következő 2 lépcső (stabilizációs tréning, helyes mozgásminták visszaintegrálása az edzésbe, sportba) elsajátításával szinte garantált, hogy a jövőben minden egyes mozdulat, legyen az hétköznapi, vagy sportmozgás, fájdalommentes, gerincbarát és felhőtlen lesz!

Tégy egy próbát, az eredményt már néhány alkalom után garantáltan érezni fogod. :-)

Pillanatképek a TripleX training óráról ezen linken tekinthetők meg.

Szeretettel várunk. :-)

Bárdos Barbara Pre- és Rehabilitációs tréner, Preventív gerinctréner, Sportedző, TripleX tréner, TripleX-Elite tréner