Szolgáltatások

Egyéni állapotfelmérés és személyre szabott gyakorlatok

Gyakran vagyunk tanácstalanok, hogy milyen sportot válasszunk, amely megfelelő számunkra, illetve, ha már választottunk, az jótékony hatással van-e az egészségünkre? Izomzatunkban lehetnek diszbalanszok, vázrendszerünkben lehetnek aszimmetriák, deformitások stb., melyek a későbbiekben sérüléshez, fokozott és indokolatlan ízületi terheléshez vezethetnek.
Ebben segíthet a B-SWOT analízis, (funkcionális mozgásminta szűrés). Ez egy gyors és egyszerű mozgásmintaszűrő program, mellyel könnyen és hatékonyan fel tudjuk mérni az adott sportoló / páciens fizikai állapotát, illetve a kialakult hiányosságait, izomdiszbalanszokat, aszimmetriákat stb.

A B-SWOT analízis teszt 12 feladatból álló mozgásminta szűrő rendszer: A tesztet elvégző személynek 12 egyszerű feladatot kell végrehajtania (pl.: guggolás, fellépés, felugrás stb.). A feladatok elvégzését követően a szakember felállít egy diagnózist a vizsgált személy állapotáról, annak tartásbéli-, stabilizációs stb. hiányosságairól, kialakult kompenzációiról, rosszul rögzült mozgásmintáiról.

A szűrőprogram alapján kapott eredményeket kiértékeljük, majd korrekciós gyakorlatokkal segítünk megelőzni, illetve megszüntetni a már kialakult nem megfelelő mozgásmintákat, a különböző deficiteket és kompenzációkat. Ez azért nagyon fontos és minden ember számára javallott volna, mert a helyes mozgásminta megtanulásával és alkalmazásával csökkenthetjük a sérülés veszélyét és növelhetjük az erő- és állóképességünket, sportteljesítményünket. 
Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen a mozgás, de még fontosabb, hogy tudatosan sportoljunk és hosszútávon a mozgásszervrendszer megkímélésével érjük el a maximális teljesítményt. Ehhez nyújt segítséget a Funkcionális Mozgásminta Szűrés és az azt követő kiértékelés, valamint az egyénre szabott korrekciós gyakorlatok.  

Az egyéni állapotfelmérést és a személyre szabott korrekciós gyakorlatsor betanítását Bárdos Barbara, Pre- és Rehabilitációs tréner végzi.

A teljes állapotfelmérés, kiértékelés és korrekciós gyakorlatsor betanításának részei: 

  • Komplett mozgásminta szűrés
  • Eredmények kiértékelése
  • Célzott korrekciós program ismertetése
  • Konzultáció a további gyakorlati programról

Egyéni állapotfelmérés és személyre szabott korrekciós gyakorlatsor betanításának díja: 12 000 Ft/fő/alkalom

Az egyéni edzésről készült képeinket ezen a linken tudod megnézni.

Amire szükséged lesz: kényelmes ruházat, amiben látszik a test sziluettje és tudsz benne mozogni, valamint váltócipő.

Amennyiben érdekel személyre szabott állapotfelmérésünk és szeretnél objektív képet kapni fizikai állapotodról a Funkcionális Mozgásminta Szűrés (B-SWOT) segítségével, úgy bejelentkezni az vagy +3620 982 6822 telefonszámon tudsz.

Szeretettel várunk. :-)