Szolgáltatások

Egyéni testtartásfelmérés és személyre szabott gerincjóga

Hogyan tegyél a hátfájás ellen? Hogyan javíts a tartásodon?
Próbáld ki új szolgáltatásunkat: Egyéni testtartásfelmérés és tartásjavító, személyre szabott gerincjóga gyakorlatsorok elsajátításával a hátfájás megelőzéséért. Egyszerűen, gyakorlatiasan, lépésről-lépésre segít a változtatásban, 60 percben.

A mindennapok során, a modern és az egyre kevesebb mozgást igénylő életmód következményeként a helyes tartás eltűnik. Például ülés közben összegörbül az egész hát, a nyak előrehajlik, vagy a telefon, tablet használata közben folyamatos lefelé nézünk, előre engedve a fejet. A hátizmok helytelen terheléséből fakadó tartáshibák már egyre fiatalabb korban megjelenhetnek. Ezekben a testhelyzetekben a porckorong és a gerinc is extra terhelést kap, amely deréktáji, háti fájdalmakhoz vezethet. A tünetek ennek megfelelően szüntethetőek meg: azaz vissza kell vezetni az izmok aktivitását, majd erősíteni, rugalmassá kell tenni őket, hogy meg is tudják őrizni a helyes tartást.

Mit nyújt számodra az Egyéni testtartásfelmérés és a személyre szabott gerincjóga?

 1. A módszer célja, hogy a részvevőként megértsd, hogy melyek azok a mindennapi, külső tényezőkből és saját testi adottságokból fakadó dolgok, amik a hátfájást okozzák, és ezáltal képes légy aktívan tenni saját jó közérzetedért. Ezért nemcsak a tüneteket, hanem minél több okot is igyekszünk együtt megszüntetni.
 2. Ehhez átbeszéljük a szokásos tevékenységeket, és megbeszéljük hogyan tudsz úgy ülni, állni, autót vezetni, aludni, stb, hogy jó legyen a hátadnak.
 3. Átbeszéljük, hogy melyek azok az egyéni testi adottságaid, kialakult tartásod, amelyen érdemes változtatni. Ezt segíti az egyénre szabott gyakorlatsor, ami a helyes tartás kialakításához vezet és elejét veszi a kiújulásnak.
 4. Megismerjük azokat a tényezőket, melyeket megváltoztatva kényelmesebb lesz a hátnak (pl: egy rossz helyen levő monitor, nem hátkímélően végzett sport, stb.), és kialakítunk egy „hátfelszabadító” gyakorlatsort. De ezek elvégzése, betartása mindenkinek saját feladata lesz.

Varázseszköz és  csodamódszer nincs, amely egy csapásra, örökre megszünteti a hátfájást! De a megoldásmindenki kezében ott lesz: az egyéni testtartásfelmérés és személyre szabott gerincjóga során megszerzett ismeretek,mindennapi praktikák alkalmazása és a kialakított gyakorlatsor rendszeres végzése és csak rajtad múlik.

Az Egyéni testtartásfelmérés és tartásjavító, személyre szabott gerincjóga gyakorlatsorok elsajátításának folyamata:

 1. A testtartás alapos felmérése: tartás megfigyelése néhány egyszerű gyakorlat, mozdulat során, életmódból és munkából fakadó jellemző testhelyzetek átbeszélése, kb. 10-15 perc
 2. Átbeszéljük a szokásos tevékenységeket (munka, szabadidő, utazás, pihenés, stb), hogy a hétköznapok során úgy tudja alakítani a környezetét, munkaeszközeit, hogy segítse a tartás kényelmes megőrzését, és csökkentse a hátfájás kialakulását, kb. 10-15 perc.
 3.  Összeállítunk és begyakorolunk 2 gyakorlatsort az egészséges hátizmokért, kb. 30-40 perc:
  1. egy kb. 20 perces 10-12 gyakorlatból álló mozdulatsort, és
  2. egy rövidebb „munkahelyi lazító”, kb. 3-5 gyakorlatból álló mozdulatsort.
  3. Egyéni helyzet szerint előfordulhat egy „SOS regeneráló” gyakorlatsor kialakítása is.
  4. A mozdulatsorozatokat le is írjuk, hogy később is felidézhető legyen.

Az Egyéni testtartásfelmérés és személyre szabott gerincjóga gyakorlatsorok elsajátításának folyamata kb. 60 percet vesz igénybe.

Kiknek ajánljuk:
- ülőmunkát végzőknek,
- lazább, és erősebb hátizmokra vágyóknak,
- akinek fáj a háta, válla, nyaka, dereka,
- aki képes betartani és rendszeresen alkalmazni a megbeszélteket,
- aki szeretne tenni az egyre jobb közérzetéért.

Amire szükséged lesz: kényelmes ruházat, amiben látszik a test sziluettje és tudsz benne mozogni.

 Figyelem, ellenjavallat:

 • Az Egyéni testtartásfelmérés nem orvosi vizsgálat és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot! Az egyénre szabott gyakorlatsor nem helyettesíti az orvosi kezelést, a felmérés nem minősül orvosi véleménynek. Ha orvosi segítségre van szükséged, mindenképpen fordulj orvoshoz! Azaz: akut problémával, gyermekkori gerincferdüléssel, baleseti rehabilitációval, hirtelen fellépő fájdalommal, vagy ha már nem vagy munkaképes érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki minden nap hasonló eseteket kezel.

Egyéni testtartásfelmérés és a személyre szabott gerincjóga oktatójának bemutatkozása:

Schrick Tímea vagyok, jógaoktató, aki segít gondoskodni a hátadról. Segítek megszüntetni a hát és derékfájást, praktikus tanácsokkal és gyakorlatokkal, azoknak, akik ülőmunkát végeznek vagy speciális testhelyzetben dolgoznak – vagy csak fáj a hátuk.

2002 óta jógázom és 2011 óta oktatom. Korábban én magam is irodában dolgoztam, és annak ellenére, hogy mozogtam, sportoltam, gyakran éreztem, hogy hol a derekam, hol a vállaim fájnak. Ezt nem csak magamon, hanem a környezetemben élőknél is tapasztaltam, és a jógaóráimon a gyakorlók is gyakran kértek tőlem tanácsot ezzel kapcsolatban.

Ezért elkezdtem keresni a megoldást, tanfolyamokra jártam, könyveket, anatómia atlaszokat bújtam, kipróbáltam jóga, gyógytorna és egyéb rehabilitációs módszereket. Ezeket azóta sem hagytam abba. Meggyőződésem, hogy a megoldás nem titok, és nem is bonyolult. Az esetek többségében a megfelelő, biztonságos gyakorlatokkal végzett mozgás meghozza a gyümölcsét.

Miközben elkezdtem megosztani a tapasztalataimat, megmutattam a gyakorlatokat a derékfájós érdeklődőknek, azt is észrevettem, hogy szeretnék megérteni, hogy mi történik velük. Sem ők, sem a környezetük nem ismerte a fájdalom kialakulásának okát, csak találgattak és előkerültek a „jól bevált” megoldások és a szokásos „népi gyógymódok”. Ha orvoshoz fordultak, akkor sok esetben az orvos sem fordított figyelmet arra, hogy az okokat elmagyarázza (akár az időhiány, akár más miatt).

Fontosnak tartom, hogy ne csak a megoldást, hanem a testi, fizikai hátteret is bemutassam. Hiszen, ha ismerjük, hogyan is működik a gerinc és környéke, akkor sokkal egyszerűbb megtartani az egészségét.

Egyéni testtartásfelmérés és személyre szabott gerincjóga gyakorlatsorok betanításának díja: 10 000 Ft/fő/alkalom

Jelentkezés:
Kérjük, hogy részvételi szándékod jelezd az     címen vagy telefonon a +36 20 982 6822telefonszámon, mely során időpont egyeztetésre is lehetőség nyílik.

Várunk szeretettel. :-)