Blog

Bevezetés a Himalájai Jóga Tradíció világába

Írta: Sándy Gabriella és Sztrakay Miléna
Nagy öröm számunkra, hogy hamarosan, február 21-től, szerda esténként 17:30-19:00 időpontban a Himalájai Tradíciót követő Integrált jóga óráknak is teret adhatunk stúdiónkban.
A Himalájai Jóga Tradíció Patanjali Jóga-szutráinak bölcsességét ötvözi a védikus filozófiával, és annak gyakorlási rendszerével, mely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik.

„Himalájai Jóga Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja, melynek célja, hogy az egocentrikus személyiségünkkel és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, és mindörökké szabad Önmagunkról szerzett tudás lépjen.
E tanítások magukba foglalják az összes ismert meditációs rendszer legfontosabb tanait és gyakorlatait, sőt, ezek a rendszerek túlnyomó részben éppen ezen iskolából fejlődtek ki…
Mindez nem jelenti azt, hogy a Himalájai Jóga Tradíció kizárólag a meditáció gyakorlatait tanítja: e rendszerben éppúgy jelen vannak a testhelyzetek (ászanák), a légző-és energetikai gyakorlatok (pránajáma), mint a különféle relaxációs gyakorlatok, és a jógikus alvás (jóga nidrá). Kiemelt fontosságú még az elme csendjének (silence) gyakorlása.
A kortól, nemtől, felekezettől függetlenül- szeretettel várunk minden keresőt, aki belső késztetést érez önmaga jobb megismerésére, testi-lelki egészségének fokozására és/vagy a metafizikai valóság megtapasztalására.”
(forrás: www.himalajaijoga.hu)

A Himalájai Tradíció sajátossága, hogy több mint 5000 éves Mester-Tanítvány láncolaton keresztül közvetíti a himalájai barlangkolostorokban élő mesterektől származó  tapasztalati tudást, meditatív hagyományt. Ennek révén eredeti forrásból, eredeti módszerekkel mutatja meg a lehetséges utat igazi önmagunk megismerése, és ezáltal a valódi Boldogság felé. Átadja a tapasztalati tudást arról, hogy a 8 lépcsős jógát hogyan valósítsuk meg életünk minden területén. Hogyan építsük fel a fokozataiban és egymásra épülésében, egymás mellett, és egy időben alkalmazva. Mindez saját megéléssé válik, és békés, tudatos, örömteli élethez vezet.

Hamarosan megismerhetitek új oktatónkat, Sándy Gabriellát, aki a február 21-től vezet be minket a Himalájai Jóga Tradíció világába és tanításaiba.

Szeretettel várunk, ha Te is szeretnél elindulni a tudatosság és belső csended felé vezető úton, a Himalájai Jóga tradíció tanításainak segítségével.
Február 21-től, szerda esténként 17:30-19:00 Himalájai Integrált Jóga óráinkra, és/vagy 19:15-20:15 időpontban tartandó „Bevezetés a meditációba” óráinkra Sándy Gabriellával, Himalájai Jóga Tradíció oktatójával
Részletek hamarosan…