Oktatók

Fogarasy Mariann

BASI® Certified Mat Pilates Instructor

A sport és a mozgás szeretetét és integrálását a mindennapi életbe édesapámtól örököltem, akit ezen a téren példaképnek tekintek; és örök hálával tartozom neki azért a mintáért, amit mutatott és mutat számomra a mai napig.
Gyerekkorom óta rendszeresen sportoltam, a nyári, és a téli sportokat egyaránt kedveltem.

Felnőttként, sok év ülőmunka, hosszú szülési szabadság, és a hagyományos aerobik után, 2 kislány édesanyjaként azt a módszert kerestem, amely megelőzi, vagy javítja a hanyag tartást, tónusos, feszes izomzatot biztosít és mindezek mellett formál, erősít. Így találtam rá 9 évvel ezelőtt a Pilates-re, mely első alkalomtól kezdve nagy szerelem lett.

2013-ban, 2 súlyosabb sérülés, majd az ezeket követő térd és felkar műtét után dőlt el a sorsom végleg, hiszen ezekből a balesetekből úgy tudtam felépülni, hogy az orvosok alig hittek a szemüknek. Sosem sikerült volna Joseph H. Pilates módszere nélkül, ezt a gyógytornászok szintén őszinte elismeréssel és lelkesedéssel nyugtázták.

Ezek után egyértelmű volt, hogy a módszer hatékonyságát – prevenció és rehabilitáció – hitelesen tudom képviselni, így gyógytestnevelő mentoromnál szereztem meg a kezdő, középhaladó és haladó oktatói képesítést (Pilates Instructor Mat Level I-II-III).

Fontosnak tartom, hogy a megszerzett tudásom mellé, újabb és újabb ismereteket szerezzek, tudásomat folyamatosan bővítsem. Alapelvem, hogy tanulni és fejlődni élethosszig tartó folyamat.
2018-ban, Bécsben, elvégeztem egy nemzetközileg ismert és elismert Pilates instruktori képzést, a sikeres vizsga után pedig a Rael Isacowitz által alapított, BASI Pilates® család tagja lettem.

A szerelemből, időközben hivatás lett, melynél szebbet és jobbat elképzelni sem tudok. Segíteni másoknak abban, hogy a meglévő problémáik enyhüljenek, vagy elmúljanak, testi és lelki egyensúlyukat, ezáltal önmagukat megtalálják és jobban megismerjék, testüket újra birtokba vegyék és egészségük megőrzése tudatossá váljon.

Hiszem és vallom, hogy az emberi létezés harmóniájához a test és a lélek egysége és harmóniája alapvető fontosságú; munkám során erre a kellemes, kötetlen hangulattal és a gondosan kivitelezett gyakorlatokkal kiemelt figyelmet fordítok.

Célom, hogy a Pilates módszert minél többen ismerjék és szeressék meg, melynek gyakorlásával mozgékonyabb, fiatalosabb és egészségesebb életminőség érhető el.

Órák

Pilates: Kedd 8:00 - 9:00
Pilates: Kedd 19:00 - 20:00
Pilates: Csütörtök 9:00 - 10:00