Oktatók

Hámori Márta

Gerincterépiás jóga oktató

Jógával történő első találkozásom meghatározó élmény volt, amely után 10 év gyakorlás, harmónia, élmény következett. Azután éreztem, ez már nem elég, szeretnék többet tudni erről a csodálatos rendszerről, így elvégeztem egy éves jógaoktatói képzést, Kádár Zoltánnál és Papp Józsefnél. Nagy felismerések, megtapasztalások, változások. De még nem éreztem készen magam a jógatanításra. Még tanulnom kellett, még többet fejlődnöm. Egy újabb éves képzés, ezúttal a Sivananda jógaközpontban. Ez a rendszer áll a szívemhez legközelebb, óriási élmény volt a tanfolyam is, és Sivananda mester tanításai azóta is meghatározóak mindennapjaimban. Ekkor már szerettem volna tanítani is, és ehhez lehetőséget kaptam náluk, hála érte. Számomra az egyik legnagyobb felismerés az volt, hogy milyen sok ember küzd gerincproblémával. Úgy éreztem, ebben úgy tudok leghatékonyabban segíteni, ha még többet tanulok ebben a témában, ezért egy újabb év, gerincterápiás oktatói továbbképzés. Közben az életem is nagyon izgalmasan alakult, sok új kihívással. Pl.bejött az életembe a futás, immár intenzíven. És minden, ami ezzel jár -sikerek, kudarcok, sérülések... Eleinte nehezen fogadtam el, de most már úgy értékelem, hogy a Gondviselés különös kegye volt, hogy magam is megtapasztalhattam, milyen gerincsérüléssel küzdeni...és hogyan lehet gyógyulni. 

A gerincterápiás jógaóra főleg azoknak ad lehetőséget a gyakorlásra, akiknek gerincproblémájuk van, de ugyanakkor egészséges vendégeknek is, mert a gyakorlatok biztonságosak, de mégis hatékonyak. Nem hagyományos gyógytorna, mert a jóga eszközeivel - meditáció, légzőgyakorlatok, ászanák, relaxáció - segít a gyógyulásban, a tünetek enyhítésében. A gerinc a test tartóoszlopa, mozgatása, rugalmasságának megőrzése rendkívül fontos.

Ebben szeretnék segíteni mindenkinek. Ahogy Srí Szvámi Sivananda fogalmazza: "Szolgálj, szeress, adj. Tegyél másokat boldoggá."

Szeretettel várok Mindenkit óráimra. :-)

Hámori Márta,
Gerincterápiás jóga oktató

Órák

Gerincterápiás jóga: Hétfő 9:00 - 10:00