Oktatók

Kálmán Judit

Hatha jóga, Jóga és meditációs oktató

Kálmán Jucus vagyok, 10 éve a jógát tanulmányozó, és 4 éve azt oktató gyakorló. Személyes mottóm, hogy a jógát nem gyakoroljuk, a jógát élnünk kell. Ez néha nem könnyű, hiszen a jóga legtöbbünk számára ászana, pránajáma, relaxáció, és egy homályos kép arról, hogy mi a meditáció. Pedig a jóga egy egyszerű, és következetes, mégis komplex életrendszer, aminek megismerésével, de főleg megértésével, és önmagunkra vonatkoztatásával szert tehetünk létünk nagy kérdéseire, majd pedig egyszer a válaszokhoz is eljuthatunk.
Tanításaimmal szeretném közelebb vinni Hozzátok a teljes jóga rendszerét, hogy így közelebb jussatok a jóga élésének hangulatához. 

Sok éve törekszem arra, hogy a jóga minél több aspektusát át tudjam adni a valóban változni vágyó gyakorlóknak. Az idők során hol a fizikai, hol az energetikai, hol pedig a lélektani elemek kerültek fókuszba, azután egybe állt minden eddigi tapasztalat, és elkezdett működni…a jóga..
Kezdetben autodidaktaként foglalkoztam asztrológiával, és jógatudománnyal. Tanultam energiagyógyászatot, tradicionális manuálterápiákat, kranioszakrális terápiát, és közben igyekeztem megreformálni saját életemet. A masszázsterápia folytatása közben elkezdtem fejleszteni a növényi alapú naturkozmetikumokat, elmélyülve az esszenciák világában.

A jóga művészetével 2005-ben találkoztam. Született nyitott gerinc elváltozásom, és egyéb gerincproblémáim miatt a jóga fizikai oldalán a gerinc terápiája áll a fókuszomban. Jelen pillanatban is úgy látom, hogy a gyakorlóim nagy számmal érkeznek maguk is diagnosztizált, vagy lappangó gerinctünetekkel.
2014-ben nemzetközileg elismert (az amerikai Yoga Alliance E-RYT 200 -Experienced Registered Yoga Teacher at the 200 hr level – fokozata) oktatói diplomáért vizsgáztam.
Tanítói praxisom alapjait Dr. Indu Arorától kaptam, akinek ayurvédikus orvosként nagy szerepe volt abban, hogy tanítói gyakorlatomban elkezdjem felismerni a velem gyakorlók fizikai, mentális és tudati szükségleteit. Nagy hatást gyakorolt életemre a Dr. Pressing Lajosnál folytatott meditációs-önismereti képzés, és a Tan Kapuja Buddhista főiskolán oktató, Földiné Irtl Melida szakmailag, és emberileg is nagyszerű, autentikus jóga-átadásai.

A jóga azóta állandó formálója a mindennapjaimnak, és az lehet számodra is, még ha csak heti két gyakorlással is, ..ha beengeded …ha magadat is hagyod beleengedődni…

A jóga nem feladat, hanem egy lehetőség!

Önmagunk pillanatnyi korlátainak objektív megfigyelésére ad módot, s e korlátok feloldódásának megengedésére, létünk kiteljesítésére, …és a környezetünkkel való kapcsolatban e teljesség realizálására….Lassú, élethosszig tartó folyamat ez, amelyen mindenki csak nyerhet. Egészséget, tudatosságot, méltó életet.

Gyere gyakorolni bátran, ha szembe szeretnél nézni előítéleteiddel, a kisebb testi-lelki fogyatékosságaiddal, mert azokat áttranszformálva megemelheted létezésed belső súlypontját. Békés és megelégedett emberként békét és megelégedettséget fogsz sugározni magad körül – anélkül, hogy alapvető belső igényedről le kéne mondanod.

Szívvel, szeretettel várlak Titeket új óráimon!
NamasTe
Jucus