Oktatók

Oreskó Renáta

Dinamikus jóga, Gerincjóga, Gerinctréner

Első találkozásom a jógával a hosszú kapcsolatok kezdetére jellemző tipikus eset volt: annyira megijedtem tőle, hogy utána hónapokig kerültem az újabb kontaktust. Gondolkodóba ejtett, hogy mi ennek a mozgásformának a titka, hogyan ragadja meg egyszerre a testet-szellemet. Aztán egyszerűen csak rábíztam magam, nem keresve a miérteket, csupán jól éreztem magam benne. Saját tapasztalataimat és a jóga hagyományainak alapjait, a biztonságos gyakorláshoz elengedhetetlen anatómiai ismereteket végül egy oktatói tanfolyam fésülte össze bennem, melynek elvégzése után csoportos órákat kezdtem tartani. Az idő telt, az igény pedig nőtt bennem, és a velem jógázókban is: még több ászanára, még több ismeretre. Így aztán jött a következő tanfolyam, következő továbbképzés és aztán a következő… remélem nemcsak a magam, hanem a gyakorlók megelégedésére. 
Az alapokat a gerincjóga-és sportoktatói képzés biztosította, melyet a Mandala Jógastúdiókban végeztem el, majd a női jógával folytattam, később Almásy Csillánál 3D Yoga oktatói és gerinctréneri képesítést is szereztem. Rengeteg tervem van, sokat szeretnék még másoktól tanulni, továbbképezni magam, rendszeresen látogatok különleges jógás eseményeket. Kisfiam most egyéves, így jelenleg a legtöbbet tőle tanulok, legfőképpen türelmet…

A jóga ma is kikapcsolódást, feltöltődést, de egyben már fejlődést, folyamatos tanulást jelent. Hálás vagyok a velem gyakorlók bizalmáért, és igyekszem támogatni őket a jóga összes szépségének, testet-lelket építő, harmóniát hozó felfedezésének útján.