Óratípusok

Gerincterápiás jóga

Manapság alig akad olyan ember, akinek ne lenne időszakos vagy állandósult nyaki, háti vagy deréktáji fájdalma, illetve tartási rendellenessége. Az ülő életmód, a monitor előtti hosszas tartózkodás, a helytelen testtartás számos módon betegíti a gerincet. Ennek következményeként nemcsak kellemetlen fájdalmak, de egyéb szervi elváltozások is kialakulhatnak.

A gerincterápiás jóga elsődleges célja  a gerinc egészségének megőrzése, fájdalmak csökkentése, a testtartás javítása. A megfelelő testtartás befolyásolja a fizikai test egészségét és hozzájárul a helyes légzéshez, megfelelő emésztéshez. A gerincterápiás jóga óra főleg azoknak ad lehetőséget a gyakorlásra, akiknek gerincproblémájuk van, de ugyanakkor egészséges vendégeknek is, mert a gyakorlatok biztonságosak, de mégis hatékonyak. Nem hagyományos gyógytorna, mert a jóga eszközeivel - meditáció, légzőgyakorlatok, ászanák, relaxáció - segít a gyógyulásban, a tünetek enyhítésében. A gerinc a test tartóoszlopa, mozgatása, rugalmasságának megőrzése rendkívül fontos.

Gerincterápiás jóga óráinkon elsajátíthatod a gerincoszlop szisztematikus és óvatos átmozgatását segítő jógagyakorlatokat, melyek segítenek megszabadulni a fájdalmaktól, erősítik a hátizmokat, javítják a testtartást. A folyamatot segíti a relaxáció és a mozgással összehangolt légzés. Gerincterápiás gyakorló jóga óráinkat gyógyító és megelőző céllal egyaránt ajánljuk.

Gerincterápiás jóga hatásai:

  • segít megszabadulnia  fájdalomtól,
  • Lazítja és nyújtja a feszült izmokat,
  • oldja a feszültségeket, segít megszabadulni a stressztől,
  • javítja a tartást, erősíti a testtartásban szerepet játszó izmokat. 

Kezdőket és rendszeres gyakorlókat is szeretettel várunk:)

Fontos, hogy amennyiben gerinc bántalmakkal rendelkezik a gyakorló, az óra látogatása előtt egyeztessen az orvosával, illetve tájékoztassa az óra vezetőjét az esetlegesen fennálló problémáról.