Óratípusok

Női jóga szülés utáni regenerációhoz

A posztnatális jóga segít visszanyerni a régi formád szülés után. E gyakorlatok feszesítik a medencefeneket, emellett fokozatosan erősítik a hasat, feneket, lábat és hátat. Egyenesítik a gerincet, miközben gyengéden nyújtják a leggyakrabban használt izmokat. Tölts minőségi időt a babáddal… nyújts, lélegezz, lazíts.

A jóga gyógyító hatással van a testre, elmére és a szellemre egyaránt. A jóga ugyanis holisztikus gyógyítás a szó legmélyebb értelmében: stimulálja a test veleszületett öngyógyító képességét.

Szülés után különösen fontos, hogy a testünk határait tiszteletben tartva lassan, kíméletesen nyerjük vissza testi és lelki egyensúlyunkat. A várandósság során a csodálatosan dolgozó, fizikailag és hormonálisan is átalakuló női test a szüléssel újfent hirtelen megváltozik, majd a szoptatás során és az újszülött gondozásával ismét új energiákat igényel.

A női jóga ideális gyakorlásforma a nők számára a szülés utáni időszakban is, mivel kombinálja a szív- és érrendszer edzését a finom izomerősítéssel és a teherbírás fokozatos növelésével anélkül, hogy megterhelné a szerveket, a hormonrendszert és az ízületeket. A rendszeres, jól átgondolt jógagyakorlás, amely számításba veszi a női test ciklikus természetét, kimagaslóan jó egészségi eredményeket hozhat. Támaszt nyújt a női az élet minden fázisában, lehetővé téve számára, hogy áthágja fizikai korlátait, kialakítsa érzelmi és szellemi stabilitását, és hű maradjon női mivoltához.

A szülés utáni regenerációt segítő női jóga órákon szívesen látottak az újszülött babák, akiket női körünk védelmez. A fókusz mégis az édesanyákon van, mert hiszem, hogy ha a mama rendben van, a baba is jól érzi magát. Az órák a női testre hangolódással kezdődnek, majd a test finom átmozgatása, bemelegítése után elkezdjük az alapok megerősítését áramló vinjászasorozattal. A középpont újra-, vagy megtalálásában a finom csavarások játszanak szerepet, az ülő előrehajlások, fekvő pózok az elme harmóniájáról, majd az elveszett energia visszaszerzéséről gondoskodnak. (Az órákat komplikációmentes, természetes szülés után 6 héttel, császármetszés esetén 8 héttel, a szülészorvos beleegyezésével ajánlott elkezdeni.)

Szeretettel várlak óráimra 2017. február 2-tól. :-)

Csüllög Mónika