Óratípusok

Teen Pilates – Pilates tiniknek

Tudtad, hogy a Pilates nem csak a felnőttek számára ideális mozgásforma? Hiszen a kamaszok között sokan küzdenek testtartás problémákkal, feszült és megrövidült izmokkal és korunk civilizációs ártalmával: a mozgásszegény életmóddal!

A serdülők hanyag testtartásának gyakori oka, hogy hirtelen nagyot nőnek. Előfordul, hogy a csontok fejlődése megelőzi az izmok fejlődését és a (meghosszabbodott) csontozatot alig bírja el a gyenge izomzat. Napjainkban, sajnos egyre többen küzdenek ezzel a problémával, köszönhetően az ülő életmódnak. A hosszú évek alatt kialakult, és rosszul rögzült testtartást még nehezebb megváltoztatni. 

Éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a még fejlődésben lévő kamaszoknak egy olyan mozgásformát kínáljunk, amelynek elsajátításával és gyakorlásával ezek a problémák megelőzhetők és javíthatók.

A kamaszok ideális testtartásának visszaszerzésében és izomzatuk megfelelő fejlődése érdekében, a Joseph H. Pilates által kifejlesztett gyakorlatok kifejezetten hatásosak, mert növelik izomerejüket, fokozzák izmaik rugalmasságát és a koncentrációt igénylő gyakorlatok jelentősen javítják mozgáskoordinácójukat, szellemi teljesítőképességüket. 

A 60 perces óra keretén belül kifejezetten a kamaszoknak összeállított gyakorlatsor mentén, ugyanakkor az egyéni teljesítőképesség figyelembe vételével, haladunk lépésre-lépésre; nagy hangsúlyt fektetve a megrövidült izmok nyújtására (hát, mellkas, combhajlító,- feszítő), a mélyizmok erősítésére, a törzsizomzat fejlesztésére.

Miért jó a Teen Pilates a kamaszoknak?

  • Beállítja a helyes testtartást, erősíti a gerincet.
  • Megelőzi, ill. enyhíti az esetleges hátfájdalmakat.
  • Erősíti az immunrendszert, idegrendszert.
  • Fejleszti a testtudatot és növeli önbizalmukat.
  • Fejleszti a hajlékonyságot, szabályozza a testsúlyt.
  • Változatos órákon, változatos eszközökkel fejleszti a testtudatot és az egyensúlyt.

Kellemes „mellékhatásként” még alakformáló is és garantáltan jobb közérzetet biztosít! :-)

Ajánlott életkor: 12 -18 éveseknek

Csoportos foglalkozások időpontja: szeptember 28-tól, csütörtök 17:00-18:00

Oktató: Fogarasy Mariann, Pilates tréner (2 kamaszlány édesanyja)

Foglalkozás díja: 1800.-Ft

Első, ingyenesen kipróbálható, bemutató óra időpontja:  2017. szeptember 28. csütörtök 17h-18h

Az órán való részvételhez bejelentkezés szükséges. Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. Az órák megtartásához minimum 3 fő jelentkezése szükséges, időtartamuk 60 perc.

Szeretettel várunk minden mozogni vágyó kamaszt. :-)