Blog

9 dolog, amit a boldog emberek nem tesznek! Néhány gondolat arról, hogy mi NEM kell a boldogsághoz

Írta: Oreskó Renáta - http://yogapop.cafeblog.hu/
A hűvös, őszi napok beköszöntével és sokak számára feszített tempójú hét kezdéséhez fogadjátok szeretettel Oreskó Renáta, a JógaPop bloggerének megfontolandó gondolatait arról, hogy melyek azok a mindennapi szokásaink, amelyeken érdemes lenne változtatnunk, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk. :-)

Mostanában mindenhol azt olvasom, hogy ezt vagy azt kellene tennem, hogy igazán boldog legyek, de arról, hogy mi lenne az, amit a napi “rutinomból” ki kellene iktatni a cél elérése érdekében, már nem szól a fáma. Néha a kevesebb több, ennek szellemében íme kilenc dolog, amit jobb elkerülni boldogságunk-kiegyensúlyozottságunk érdekében. 

1. A boldog ember nem kritizál másokat.

Persze itt is van kivétel, ha a kritika építő jellegű és a kritizált személy jóllétét szolgálja. Ilyen esetben is szeretettel és óvatosan fogalmazzuk meg a bírálatot, ne bántsuk meg senki érzéseit. A boldog ember törődik másokkal, és nem áll érdekében, hogy bárkinek is fájdalmat okozzon.

2. Kerüli az összehasonlítgatásokat.

Aki boldog, az elégedett. Aki elégedett, tud örülni más sikereinek, és hálás azért, amije van.

3. Nem panaszkodik.

A panaszkodás mindig arról szól, hogy mi az, amim nincs. Nem kaphatunk meg mindent, a boldog ember tudja ezt, és azzal is tisztában van, hogy a panaszkodás nem megoldás.

4. Nem a múltban, hanem a jelenben él. 

Nem rágódik azon, hogy mit kellett volna a múltban másként csinálni, ez csupán időpocsékolás. A boldog ember pozitív, és arra fókuszál, hogyan lehetne tartalmas jövője, és ezért mindent meg is tesz. Szem előtt tartja, hogy azt, ami már nem szolgál, el kell  engedni.

5. Nem vesztegeti az idejét.

Tudja, mit jelent “jelen” lenni és megél minden pillanatot annak teljességében.

6. Nem akarja megváltoztatni, hanem elfogadja a barátait, rokonait olyannak, amilyenek.

Teszi mindezt elégedetlenség és frusztráció nélkül, anélkül, hogy bárkit meg szeretne változtatni. Meglátja mindenkiben a pozitívumot.

7. Nem feledkezik meg az önfejlesztéséről. 

Saját céljaira, álmaira koncentrál, és vigyáz az egészségére – hogy ezeket a célokat el is tudja érni.

8. Nem aggódik túlzottan mások véleménye miatt.

A boldog embert valójában nem nagyon érdekli, hogy mások mit gondolnak róla. Azt teszi, amit helyesnek tart,nincs szüksége mások jóváhagyására, és mások esetleges rosszalló  véleménye sem küldi padlóra.

9. Nem komplikálja túl a dolgokat.

Felismeri, hogy gyakran a gondolatspirálba való belegabalyodás  a depresszió, a szorongás és a stressz kiváltó oka , és .még csírájában elfojtja a bajt. 

Idáig az életmódszakértő listája.

Az én plusz 1-em pedig az, hogy nem felejti el annak fontosságát, hogy rendszeresen mozogjon – ugye nem kell leírnom, milyen hatással van ez nemcsak testi, hanem lelki jól-létünkre is? Hiszem, hogy mindenki megtalálhatja a habitusának megfelelő mozgásformát, melyet elkezdeni sosem késő!

Mi, a Nemcsakjóga Mozgásstúdióban abban hiszünk, hogy nem az aktuális trendeket és divatirányzatokat követve fogjuk megtalálni a belső békénket és a harmóniát a mozgás által, hanem ha megtaláljuk a számunkra legnagyobb feltöltődést biztosító mozgásformát.
Meggyőződésünk, hogy csak ebben tudunk kitartóak lenni és minden nap sikerélményhez juttatni magunkat.

Stúdiónkban elérhető óráinkat az órarend menüpont alatt találod. 

Óráinkra regisztrálni szükséges, amelyet ezen a linken tudsz megtenni.

Ha Te is szívesen megismernéd a NemcsakJógás csapatot, és szeretnél tagja lenni egy szuper kis közösségnek, várunk szeretettel családias stúdiónkba, ahol nem csak mozogni, de teázni és beszélgetni is nagyon jó.

Miléna, Sanyi és a NemcsakJóga Mozgásstúdió szuper csapata