Blog

Jóga & Funkcionális tréning tábor. Menni vagy nem menni?

Írta: Sztrakay Miléna

Miért is jó táborozni?
Sokan mennek, Te még csak gyűjtöd a bátorságot. Néhány napra elszakadni a valóságtól, a hétköznapi rohanástól, a feladatoktól – sokunk álma ez.
„Megérdemlem én ezt? Megtehetem? Ki fog vigyázni a gyerekekre addig?” Mi lesz a munkámmal? – merülnek fel a kérdések ilyenkor.

Immunerősítő jóga

Írta: Strahl Katalin

Az ősz beköszöntével érdemes kicsit többet foglalkozni önmagunkkal és az egészségünkkel.
Mikor is lenne nagyobb szükség arra, hogy megerősítsük és felkészítsük az immunrendszerünket az őszi és téli hónapok kihívásaira?
A rövidülő napok és a korai sötétedés pedig remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kicsit befelé tekintve több időt töltsünk nemcsak otthon, hanem a jógamatracon is.

Aviva tornával a változókori tünetek ellen

Írta: Sztrakay Miléna

Tudtad, hogy az Aviva torna a változó korban jelentkező kellemetlen tünetek megszűntetésében is segít? Gyógyszerek és hormonkezelések helyett válaszd inkább az Aviva-tornát, amely 100%-an természetes, egyszerű és – talán nem is gondolnánk – de megalkotója is magyar!

Jóga vagy Pilates? Az örök kérdés...

Írta: Sztrakay Miléna

Miért válaszd a jógát? Miért válaszd a Pilates-t?
Sokan nagyon hasonlónak tartják a két mozgásformát, pedig nagyon különböző rendszerekről van szó mind a gyakorlatokat, mind a szellemiségüket tekintve. A hasonlóság közöttük „csupán” az, hogy mindkét mozgásformában nagy hangsúlyt kapnak a légzéssel összekötött „gyakorlatok”, ill. kortól, nemtől függetlenül bárki végezheti.

Jóga kezdőknek. 4 hasznos tipp, hogy hogyan kezdd el!

Írta: Sztrakay Miléna

Ha már egy ideje fontolgatod, hogy kipróbálnád a jógát, akkor adunk néhány tippet, amelyek segítenek elindulni a jóga megismerésének útján.

Tudtad? Íme az 5 legfontosabb információ az Aviva tornáról, amit jó ha Te is ismersz

Írta: Sztrakay Miléna

1. Az AVIVA MÓDSZER egy olyan, 100%-an természetes módszer, amellyel természetes módon tudunk hatni a hormonháztartásunkra, női egészségünkre, egészségügyi problémákra (pl: mióma, PCOS, meddőség, rendszertelen mentsruáció, menstruációs görcsök, petevezeték elzáródás, inkontinencia, pajzsmirigy problémák, stb.), valamint a váltózó kori tünetekre is hatékony segítséget nyújt.

Küszöbön a tavasz, tegyünk rendet magunkban.

Írta: Sztrakay Miléna

Adunk néhány tippet, hogy Te is frissen indulj neki az évszaknak.
Ahhoz, hogy minden szempontból (fizikai és mentálhigiénés szempontból is) jól legyél, magadban is és magad körül is rendet kell tenned.

Aviva sikertörténetek Vendégeinktől

Írta: Sztrakay Miléna

Nincs is annál inspirálóbb, mint amikor Aviva tanfolyamot végzett Vendégeink megosztják velünk saját sikertörténeteiket.
Köszönjük Nektek.
A tudományos magyarázat helyett íme néhány sikertörténet, amely garantálja a módszer hatásosságát.

Céges jóga, pilates és gerinctréning óráink már online is elérhetők

Írta: Sztrakay Miléna

ELSŐ ÓRÁNKAT AJÁNDÉKBA ADJUK

Sajnos vagy nem sajnos, de nagyon sokan dolgoznak újból home office-ban, vagy választják az offline órák helyett inkább az online órákat.
Ehhez alkalmazkodva most már céges jóga, pilates és gerinctréning óráink is elérhetők online formában.

Immunrendszer erősítés? A mozgásról se feledkezz meg!

Írta: Sztrakay Miléna

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy miként tudod kicsit felturbózni az immunrendszeredet ebben hideg, téli időszakban.

Házhoz visszük a jógát és az első órát ajándékba adjuk

Írta: Sztrakay Miléna

Az idei szeptemberben sokunk számára véget ért a Home office időszak, és vissza kellett térni a mindennapos (vagy 2-3 alkalmas) irodába járáshoz. Mi is tudjuk, hogy munka mellett nagyon nehéz időt szakítani a délutánból/kora estéből saját mozgásunkra. Ebben szeretnénk Nektek segítséget nyújtani Office jóga szolgáltatásunkkal.

Benne vagyunk a TV-ben :)

Írta: Sztrakay Miléna

Legfrissebb büszkeségünk: a Hegyvidék Tv Sportmagazinja nálunk forgatott és oktatóinkat kérdezték az Aviva tornáról, a Pilates-ről és a jógáról.
Mi a különbség és a hasonlóság ezen mozgásformák között?
Kiknek és miért ajánlott és milyen jótékony hatásai vannak egészségünkre?

Minden, amit az Aviva tornáról tudnod kell

Írta: Sztrakay Miléna

Az Aviva tornát a magyar származású Aviva Gabriella Steiner fejlesztette ki.
Célja a női ciklus szabályozásának elérése volt a torna segítségével, amelynek hatásosságát és eredményességét azóta számos tanulmány és sikertörténet is igazolt.

Általános tanácsok az AVIVA torna alapgyakorlataihoz

Írta: Farkas Ágnes, Aviva módszer oktató

Általános tanácsok az Aviva torna gyakorlataival kapcsolatban:

Aviva tornával a cikluszavar, menstruációs görcsök, fogantatási probléma és menopauza ellen

Írta: Sztrakay Miléna

Egyre több nő küszködik különböző eredetű, hormonális problémával: PCOS, nehezen érkező baba, endometriózis, mióma, ciklus zavar, meddőség, stb.
Gyógyszeres terápia helyett más megoldás is van, amely 100%-an természetes, egyszerű és – talán nem is gondolnánk – de megalkotója is magyar!
Az Aviva-torna kellemes, sőt, örömteli mozgásával viszont egyensúlyba hozhatjuk hormonális rendszerünket.

Zöldülünk mi is! Mert nekünk is fontos!

Írta: Sztrakay Miléna

2019. július 1-től még ZÖLDEBBEN, azaz fenntarhatóbb jógastúdióként működik tovább a NemcsakJóga Mozgásstúdió.

NMPT - új sportút a gerinc és ízületi betegségek elkerülésében

Írta: www.gerinc.hu

MI AZ NMPT?
(NATURAL MOVEMENT PATTERN TRAINING) - Természetes mozgásminta tréning

Talán tapasztaltad már, hogy ma szinte "gerinbetegségjárvány" terjed.
Ha igen, akkor biztosan az is feltűnt, hogy akinek gerincprblémája volt, annak idővel gyakran alakul ki csípő, váll, térdízületi problémája is.
Nem véletlenül!

Stresszoldás jógával

Írta: Sztrakay Miléna

Tudtad, hogy a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre egyaránt hat? Mit is jelent ez valójában? (Esetleg Te sem figyeltél anno a biológia órán? ;-) )
A következő 2 perces kisfilmben megtudhatjátok, hogy miként hat a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre és miként segít minket a mindennapi stressz kezelésében, gondolataink tudatosításában és elménk elcsendesítésében.

Meditációval a munkahelyi és hétköznapi stressz ellen

Írta: Sztrakay Miléna

Gondoltad volna, hogy Amerikában a felsővezetők 80 százaléka meditál? Pedig a meditáció nem varázslat, mindenki képes rá, a testre és elmére gyakorolt pozitív hatásai pedig már az orvostudomány módszerével is igazoltak.
Talán az is meglepő, de tény, hogy akár napi 10 perc meditációval már jelentős változásokat tapasztalhatunk életminőségünkön!

Reggeli gerincátmozgató jóga, a harmonikus napindításért!

Írta: Sztrakay Miléna

Reggelenként nehezen ébredsz, visszahúz az ágy? Úgy érzed tested is nehezen ébred? Próbáld ki ezt a 17 perces, reggeli gerincátmozgató jóga videónkat, amely gyengéden, ugyanakkor folyamatosan áramolva mozgatja át a gerinc ízületeit és egész testedet is. Bárki számára kellemes, ébresztő mozgásprogram, amely felébreszti és feltölti energiával testedet és lelkedet is. :-)

Mire jó az SMR Henger?

Írta: Sztrakay Miléna

Biztosan Te is láttad láttad már az SMR rövidítést, és be is ugrik róla egy hengeren guruló sportoló képe. Az SMR azonban több mint egy henger és gurulás előre hátra. Az SMR, azaz Self Myofascia Release, egy kompressziós, önmasszírozó eljárás neve. Magyarul az izompólya önmasszázsát, fellazítását jelenti, egy henger segítségével.

Kezdő Jógik Útmutatója a Változáshoz II.

Írta: Kálmán Judit, jóga és meditáció oktató

Indulj el saját Jóga-utadon velünk és Kálmán Judit tradicionális jóga és meditációs oktató segítségével. Ötletmorzsák kezdő és újrakezdő jógázóknak sorozat második része.

Kezdő jógik útmutatója a Változáshoz I. Indulj el saját Jóga-útadon velünk és Kálmán Judit tradicionális jóga és meditációs oktató segítségével

Írta: Kálmán Judit, jóga és meditáció oktató

Azt sokan tudják már, hogy a jógának szerves része az ászanák gyakorlása, nagyjából itt kezdi minden lelkes jógi és jógini. Egyrészt, és nem kizárólag az egészség megtartásáért "pózolunk", másfelől a belső tűz, a kitartás és az akarat megszilárdításának igen okos eszköze is a rendszerességgel gyakorolt ászana.

8 módja, hogy szeresd a tested

Írta: Schrick Tímea, Hatha- és gerincjóga oktató, és egészséges életmód blogger, NekedJóga alapítója

Ismerős számodra az az érzés, hogy majd szétszakadsz az elvárások között a testeddel kapcsolatban? Nem tudsz eleget mozogni, nem is tudod mikor érezted úgy, hogy az izmaid együtt működnek veled, mikor szűnik meg az a görcsös izom a hátadon, válladon? Ez a blogbejegyzés arról szól, hogy nem kell megfelelned semmilyen elvárásnak, nem kell lehetetlen feladatokat teljesítened, néhány apró változás, ami illeszkedik az életritmusodba, éppen elég.

Jóga Nidra – mélyutazás a tudatban

Írta: Kálmán Judit, jóga és meditáció oktató

Tudatállapotok szivárványában élünk, s látszólag minden átmenet nélkül váltunk át egyik tudatállapotból a másikba. A jóga nidrá célja, hogy a saját szándékunkkal hozzunk létre egy nagyobb átmenetet az ébrenléti állapotunkra jellemző agyi frekvenciaműködésünktől, és ami a legfontosabb, maradjunk mindvégig éberek.

Jógázni szeretnék, de kezdő vagyok. Mit tegyek?

Írta: Oreskó Renáta gerinc-, női jóga, 3D Yoga oktató, preventív gerinctréner kismama-és babás jóga oktató

Kezdő jógás vagy és jól jönne néhány hasznos tudnivaló és gyakorlati tanács?
Oreskó Reni jógaoktatónk blog bejegyzésében sok hasznos tippet találsz, olvass tovább…

Mindfulness a hétköznapokban, avagy miért érdemes elsajátítanunk a Mindfulness – tudatos jelenléthez vezető úton elindulni és beépíteni mindennapjainkba?

Írta:

A mindfulness - tudatos jelenlét rendszeres gyakorlásával életünk minden területén minőségi változásra számíthatunk, ezért érdemes megismerkednünk és fokozatosan beépíteni az életünkbe a tudatos jelenlét gyakorlását. De mit is jelent a mindfulness a hétköznapokban?

Aviva tornával a felhőtelen nőiségért. Bizalom saját testünkben és a saját érzéseinkben.

Írta: Sztrakay Miléna

Nagyon sok nő küszködik hormonális eredetű problémával: PCOS, nehezen érkező baba, endometriózis, mióma, ciklus zavar, meddőség, stb. Gyógyszeres terápia helyett más megoldás is van, amely 100%-an természetes, egyszerű és – talán nem is gondolnánk – de megalkotója is magyar!

Gyermekeinkkel együtt töltött, minőségi idő és együttlét a legjobb „befektetés”, a közös élmények az igazán maradandó pillanatok

Írta: Sztrakay Miléna

Szoktatok gyerkőceitekkel olyan programokat szervezni, amikor csak Ti ketten vagytok? Amikor nincs mobiltelefon, internet, tévé, vacsorakészítés vagy más háztartási munka, hanem teljes figyelmetekkel csak egymásra tudtok figyelni és egymásra hangolódni? Szerintünk gyermekeinkkel együtt töltött, minőségi idő és együttlét a legjobb „befektetés”, a közös élmények az igazán maradandó pillanatok.

Mindfulness – divat vagy létfontosságú életmód?

Írta: Budinszky Gabriella, Szabadi Henriett, Koncz András Forrás: http://upszi.hu/cikk/ommmm,

„Világunk szédítő sebességgel zakatol, hírek, üzenetek százai árasztanak el minket naponta, miközben az online közösségek tagjai több milliárdnyi fényképet, linket osztanak meg egymással. Ébren töltött óráink nagy részében egyszerre több dologgal foglalkozunk, és ez a tempó igen károsan hat mentális, érzelmi és fizikai egészségünkre. Tudatosan és rendszeresen kell dolgoznunk azért, hogy megőrizzük az egyensúlyunkat. Ezt a célt szolgálja a mindfulness gyakorlása.”

5 ok, hogy miért jógázz várandósan

Írta: Oreskó Renáta gerinc-, női jóga, 3D Yoga oktató, preventív gerinctréner kismama-és babás jóga oktató

Várandós vagy, és már évek óta jógázol? Vagy csak a kismamás oldalak hatására vágnál bele? Akármelyik tábort erősíted is, a kismama jóga gyakorlása mindenképpen előnyödre válik.

Helló TAVASZ! Úgy várunk már! :-)

Írta: Sztrakay Miléna

A „tervezettnél hosszabra sikerült” téli napok után most már tényleg a küszöbön toporog a TAVASZ! :-) Készüljünk EGYÜTT a tavaszra!

Hogyan segít a jóga a futásban?

Írta: Oravecz Orsi, jógaoktató és coach

Mostanában egyre gyakrabban olvashatsz arról, hogy élvonalbeli futók jógáznak.
Miért teszik? Mit adhat hozzá a jóga a sporttevékenységedhez? Összegyűjtöttük 6 pontban a legfontosabb szempontokat.
Hozd magad kirobbanó formába a jóga segítségével, és tapasztald meg, hogy a jóga és a futás milyen kivételesen jó párosítás futó teljesítményed növeléséhez, kitűzött céljaid eléréséhez.

Fedezd fel a jógát, fedezd fel önmagad!

Írta: Oreskó Renáta jógaoktató

Rengetegszer hallottam már ismerősöktől, rokonoktól, barátoktól: “nagyon király, hogy jógázol, de én nem tudnék, nem vagyok elég hajlékony.”
Hát, én sem voltam az!

„Az volt az érzésem, hogy ezt mindenkinek tudnia kell, minden Nőnek!” Farkas Ágnes, Aviva oktatónk sorsfordító találkozása az Aviva módszerrel

Írta: Sztrakay Miléna

Amikor először elmentem egy Aviva betanításra (amilyeneket most én is tartok) az oktató, Tóth Lívia személye fogott meg. Hiteles volt és sugározta azt a magabiztosságot, amit a saját tapasztalatából nyert. A tudás, a módszer, amit átadott pedig teljesen meggyőzött! Az volt az érzésem, hogy ezt mindenkinek tudnia kell, minden Nőnek! Hiszen mind szeretnénk kontrollálni az életünket fájdalmak nélkül, egészségesen. Kezdeti gyakorlásaim azonnal bizonyították, hogy jó úton járok.

NemcsakJóga ADVENTI naptár december 3-tól Karácsonyig

Írta: Sztrakay Miléna

December 3-tól, advent első vasárnapjától megkezdődik az adventi várakozás, ünnepre hangolódás időszaka. Ennek jegyében álmodtuk meg Nektek első, adventi kalendáriumunkat, amellyel segíteni szeretnénk Nektek abban, hogy az adventi várakozás ne elsősorban a végtelen hosszú bevásárlási lista teljesítéséről, hanem valóban örömteli, lelki ráhangolódás legyen az ünnepre. Ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy minden nap meg tudjunk állni – legalább – néhány pillanatra és elmerülni a karácsonyi illatokban, fényekben és önmagunkban.

Mi a legjobb ajándék szerintünk?

Írta: Sztrakay Miléna

"A legjobb ajándékokat nem lehet becsomagolni... mégis megmaradnak örökre." Bill Watterson
Ajándékozz élményt, minőségi időt és egészséget szeretteidnek. Lepd meg szeretteidet vagy magadat Nemcsakjóga ajándékutalvánnyal, amely tetszőleges órarendi órá(k)ra, tanfolyamra és workshopra is beváltható.

5 ok, miért jógázz, ha rendszeresen futsz

Írta: Oreskó Renáta jógaoktató

A számok ugyan nem hivatalosak, de egy futómagazin felmérése szerint a rendszeresen futók 36%-a jógázik is. Ők már felismerték, hogy a rendszeres jógagyakorlás a futással párosítva számos előnnyel jár, és a jóga a futóteljesítmény növeléséhez is hozzájárul. Ha valaki épp a maratoni táv teljesítésére készül, vagy csak hosszabbakat kezd futni, érdemes átgondolni ezt a néhány okot, hogy miért is jógázzunk futóként:

Jóga, pilates és egészség: Immunrendszer erősítés mozgással

Írta: Sztrakay Miléna

A hidegebb idő beköszöntével érdemes kicsit többet foglalkozni önmagunkkal és az egészségünkkel.
Mikor is lenne nagyobb szükség arra, hogy megerősítsük és felkészítsük a szervezetünket az elkövetkezendő hónapok kihívásaira? A rövidülő napok és a korai sötétedés pedig remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kicsit befelé tekintve több időt töltsünk nemcsak otthon, hanem a jógamatracon is.

Mi fán terem a yin-jóga?

Írta: Szabad Gábor

A yin nemcsak egy újabb “márkanév”, hanem egy valóban holisztikus gyakorlat, amely sokkal több, mint a hosszan kitartott pózok általi nyújtásélmény. A fizikai test mellett az idegrendszer számára is esélyt kínál arra, hogy megpihenjen és újra egyensúlyba kerüljön. Ez a meghitt jóga-gyakorlás lehetővé teszi a gyakorlók számára, hogy készek legyenek közel kerülni saját magukhoz, az érzéseikhez, az érzelmeikhez, amit könnyű elkerülni egy gyors ütemű gyakorlás során.

Valóban csodaszer az Aviva torna?

Írta: pszichoforyou.hu

Nem csodaszer, de abban az értelemben valóban csodás, hogy számtalan sikertörténet és természetes módon történő gyógyulás bizonyítja hatásosságát. A torna beindítja, támogatja szervezetünk csodálatos öngyógyító tevékenységét és hamar megmutatkozik az eredmény. És ez tényleg csodás!
De hogyan hathatunk mi magunk a hormonrendszerünkre a lehető legtermészetesebben, mellékhatások nélkül? Milyen testi–lelki változásokra van szükség ahhoz, hogy jól, jobban legyünk? Farkas Ági, Aviva oktatónkkal készült interjúból ez is, valamint saját sikertörténete is kiderül...

Szeretnél még kipihentebben ébredni, jobban aludni? Kezdj el jógázni!

Írta: Oreskó Renáta jógaoktató

Nem tudod átaludni az éjszakát? Éjszaka többször is felkelsz? Soha nem tudod rendesen kialudni magad? Próbáld ki ezt az egyszerű ászanát, mielőtt aludni mennél és megtapasztalhatod, hogy már néhány perc múlva oldódik a nap folyamán felhalmozódott stressz, könnyebbé teszi az elalvást, alvásod pihentetőbb és mélyebb lesz, így kipihentebben fogsz ébredni másnap reggel. Próbáld ki már ma este, kezdők is bátran gyakorolhatják! :-)

9 dolog, amit a boldog emberek nem tesznek! Néhány gondolat arról, hogy mi NEM kell a boldogsághoz

Írta: Oreskó Renáta - http://yogapop.cafeblog.hu/

A hűvös, őszi napok beköszöntével és sokak számára feszített tempójú hét kezdéséhez fogadjátok szeretettel Oreskó Renáta, a JógaPop bloggerének megfontolandó gondolatait arról, hogy melyek azok a mindennapi szokásaink, amelyeken érdemes lenne változtatnunk, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk. :-)

Tudtad, hogy a nyújtás (stretching) javítja az életminőséget?

Írta: Sztrakay Miléna

A mindennapi rohanás közben nincs időnk figyelni magunkra. Nincs idő, hogy figyeljünk a testtartásunkra, a mozgásunkra. Bizonyára már ti is gyakran tapasztaltátok, hogy a nap végére szinte összezsugorodunk a sok teher alatt. Egy ilyen nap után rengeteg fölösleges izomfeszülés raktározódik el a testünkben. Ezek az észrevétlen feszültségek az évek során felhalmozódnak és előbb vagy utóbb merevségben, fájdalomban, sőt deformációkban jelentkeznek, mert az izmok ilyenkor megrövidülnek.
Jó hír! Tehetünk ez ellen! Az izmok megfelelő nyújtásával (stretchinggel) nem pusztán a feszes izmok lazítását, hanem a test valamennyi izmának aktív megnyújtását, ízületeinek mobilizálása is lehetséges, amellyel az ízületek és a gerinc mozgását is javítjuk, és ezzel csökkentjük a stresszhatást (feszülést) az izmokban.

Miért jógázzunk?

Írta: Sztrakay Miléna

Tudtad, hogy a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre egyaránt hat? Mit is jelent ez valójában? (Esetleg Te sem figyeltél anno a biológia órán? ;-) )
A következő 2 perces kisfilmben megtudhatjátok, hogy miként hat a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre és miként segít minket a mindennapi stressz kezelésében, gondolataink tudatosításában és elménk elcsendesítésében.

Hello Pilates! It's Teenilates!

Írta: Fogarasy Mariann és Sztrakay Miléna

Unod már, hogy mindig mindenki azt mondogatja: Húzd ki magad!
Elég már abból, hogy minden nap hosszú órákat ülsz, mégis állandóan fáradt vagy?

Megújult és kibővült szeptemberi órarendünk! :-)

Írta: Sztrakay Miléna

Szeptember 4-től megújult és kibővült órarenddel várunk Titeket stúdiónkba, hogy igazán lendületesen induljon a szeptember. Régi óráink is visszatértek a nyári szünetről, valamint új órákkal és új oktatókkal is megismerkedhettek szeptember 4-től aktuális, órarendi óráinkon.

Így védd a gerincedet! A derékfájás megelőzhető és sosem késő tenni ellene!

Írta: Nádas Nóra

Az emberek többsége azt hiszi, hogy a derékfájás kialakulása elkerülhetetlen és az csak úgy megtörténik, tőlük függetlenül. Pedig már számos tudományos vizsgálat és kutatás bizonyította, hogy a derékfájások nagy része a helytelen testtartásból, gerincünk nem megfelelő terheléséből eredeztethető. Amennyiben elsajátítjuk az „alapszabályokat”, akkor már nagyon sokat tettünk a gerincünk környéki fájdalmak megelőzéséért, illetve az esetlegesen kialakult fájdalmak csökkentéséért.

7 stretching gyakorlat, hogy ne fájjanak izmaink! :-)

Írta: Nádas Nóra (forrás: careersport.hu)

Egy stresszes nap után szinte alig bírjuk megmozdítani nyakunkat, vállunkat. A hanyag tartás, előre esett vállak következtében rövidülnek, zsugorodnak mellkasunk izmai. Éppen ezért nagyon fontos, hogy akik ülő munkát végeznek (nem feltétlen csak azoknak szól akik 8 órát egyhelyben ülnek) megmozgassák magukat a nap végén. Így sokkal könnyebben átvészelhetik az ilyen típusú munkával járó izomfájdalmakat! Ha nincs ideje minden nap teljes értékű mozgást végezni, 20 percet akkor is szánjon magára. Élvezni fogja és utána pedig könnyebb lesz! :-)

Az illatok csodálatos világa – út a harmóniához

Írta: dr. Onozó Emese

Az emberiség több ezer éve használja az aromás növényeket vallási rituálékhoz, gyógyításhoz, tartósításhoz, bőrápoláshoz, hangulatjavításhoz és illatszerként is. Mai napig a természethez való kapcsolódásunk egyszerű eszközei amellett, hogy számos jótékony hatásuk van és nagyon egyszerű, biztonságos a használatuk, ha betartunk néhány alapszabályt. De vajon hogyan hatnak az illóolajok a közérzetünkre?

Március 6-tól már hétfő délután is várjuk a családokat Mosolygóra - családi jógafoglalkozásunkra

Írta: Sztrakay Miléna

Kedves Vendégeink!
Nagyon örülünk, hogy szerda délutáni (17h-18h) Mosolygóra - Családi jógafoglalkozásunkon olyan sokan szeretnétek részt venni, hogy megtelik a stúdió. :-) Szeretnénk mindenki számára biztosítani a lehetőséget, hogy részt tudjanak venni az órán, ezért március 6-tól már hétfő délután 16:30-17:30 is lesz Mosolygóránk. :-)

Miért jó a személyi edzés? :-)

Írta: Sztrakay Miléna

A személyi edzés személyre szabott, egyéni edzést jelent egy hozzáértő szakember, a személyi edző vezetésével. A személyi edző naprakész tudással, alapos anatómiai és edzésmódszertani ismeretekkel rendelkezik, ami mind szükséges ahhoz, hogy Te biztonságosan, sérülésmentesen, hatékonyan érd el céljaidat, legyen szó bármiről is.

Február 1-től új, családi foglalkozás indul stúdiónkban: Mosolygóra – Családi jógafoglalkozás 4-7 éves gyerekeknek és mozgékony kísérőiknek

Írta: Sztrakay Miléna

Február 1-től új, családi foglalkozás indul stúdiónkban: Mosolygóra – Családi jógafoglalkozás 4-7 éves gyerekeknek és mozgékony kísérőiknek.
A Mosolygóra - Családi jógafoglalkozás jó lehetőség arra, hogy sok mozgás és vidámság közepette együtt mozogjon, kacagjon, jól érezze magát és értékes időt töltsön együtt az egész család (vagy egy része :-).

Új év, új kezdet, új lehetőségek! 2017. január 2-tól kibővült órarenddel, új órákkal és még több időpontban lesznek órák stúdiónkban. :-)

Írta: Sztrakay Miléna

Új év kezdetekor sok mindent megfogadunk és eltervezünk, hogy mit szeretnénk majd másként tenni! Sokan vagyunk így ezzel. :-) Mi idén megfogadtuk: többet fogunk mozogni! Az ünnepek alatt reméljük Ti is megpihentetek és feltöltődve vághattok bele az új évbe! Mi abban hiszünk, hogy a jó év jó napokból áll össze és ezért tenni is kell. Persze nem lesz minden nap tökéletes, de ha a tőlünk telhető legtöbbet megtettük azért, hogy jól teljen/záruljon, már jobb érzéssel fekszünk le este! Mi biztosak vagyunk abban, hogy jó hangulatú óráink után testileg és lelkileg is feltöltődve fogtok hazaérni. :-)
2017-ben is sok szeretettel és finom teával várunk Titeket stúdiónkba. :-)

Január 5-től már Power jóga óráinkat is kipróbálhatjátok

Írta: Sztrakay Miléna

Január 5-től új órával bővül órarendünk: csütörtök reggelenként Power jóga 8:00-9:00 a NemcsakJóga Mozgásstúdióban.

Adventi gondolatok

Írta: Sztrakay Miléna

„Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” Pilinszky János adventi gondolata

Talán már megszoktátok, hogy nem csupán mozgással kapcsolatos gondolatainkat osztjuk meg Veletek, hanem egyéb, szerintünk fontos dolgokról is. :-)

Bemutatjuk új oktatónkat: Rónai Róbert, tradicionális hatha jóga oktatót

Írta:

Szeretettel mutatjuk be Nektek új oktatónkat: Rónai Róbertet, tradicionális hatha jóga oktatót, aki 20 éves gyakorlati, 10 éves oktatói tapasztalatát szeretné közkincsé tenni, mindenki számára, kortól, nemtől, felkészültségtől függetlenül. Oktatóként abban segíti tanítványait, hogy az első lépésektől, mozdulatoktól kezdve együtt tudják felfedezni a jóga gyakorlásának hatásait, eredményeit, áldásait.
"Személyes célom, hogy motiváljam az órámra járó vendégeimet a jóga rendszeres (akár egyéni, és otthoni) gyakorlására. A jóga a szentesített eszköz a célhoz. A cél pedig maga az út. A jóga útja. Erre az útra várok minden érdeklődőt szeretettel!"

Kundalini jóga szeptembertől a Nemcsakjógában!

Írta: Mező Dorka

Szeptembertől a Kundalini jógát is kipróbálhatjátok nálunk. Mi is ez a különleges irányzat és mi fog történni egy Kundalini jóga órán? Olvass tovább...

Ingyenes órák a Jóga Világnapján június 21-én

Írta: Miléna

Mi is csatlakozunk a Jóga Világnapjához június 21-én, kedden!

Ajándékozz egészséget szeretteidnek!

Írta: Sztrakay Miléna

Stúdiónkban már kapható a Nemcsakjóga ajándékutalvány, amelyet bármely órán, tanfolyamon és workshopon beválthat az utalvány tulajdonosa.

ÚJRA INDUL: Iskolás gerinctorna 8-14 éveseknek kedd délutánonként 16:30-17:30

Írta: Sztrakay Miléna

A gyerekek körében végzett szűrővizsgálatok szerint egyre több a gerincprobléma az iskolásoknál is. A vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy amíg óvodában még szinte minden rendben van a gyerekek gerincével, az iskolások között ugrásszerűen megszaporodnak a legkülönbözőbb gerincdeformitások. Felelősségteljes szülőként nem legyinthetünk arra, hogy a gyerekek átlagosan heti 35 órában a pad fölött görnyednek, életmódjuk mozgásszegény. Pedig az iskolás kor mozgásszervi szempontból a legérzékenyebb, hiszen ez a testmagasság növekedésének, a megnyúlásnak az időszaka. Így fordulhat elő, hogy felmérések szerint a kisiskolások többségénél tapasztalható valamilyen tartáshiba.

Mert a telet is szeretjük!

Írta: Jakus-Kruchió Éva

„Mit lehet tenni a tél ellen? Várni a tavaszt!” - Jókai Mór
De mozogni télen is lehet, sőt!

Miért különleges és egyedi a Zsibongóra?

Írta: Kuti Judit és Sztrakay Miléna

Ha szeretnétek totyogó gyermeketekkel vidám és tartalmas közös élményekre szert tenni, amelyen Veled együtt szerez új és izgalmas tapasztatalásokat a világról, akkor találkozzunk Zsibongórán:-) minden hétfőn 10h-kor.

Stresszoldó jóga - éld túl a hétköznapokat! :)

Írta: Miléna

Stressz, stressz, mindenhol erről olvasunk, már a témát is unjuk. Mégis, telnek a hétköznapok, feszül a vállunk, fáj a nyakunk, rossz az emésztésünk, nem tudunk aludni. Hiába olvassuk a szakirodalmat és a magazinokat, a sok okos tanáccsal semmire sem megyünk.

Derék és ágyéki gerincfájdalom ellen jógával – 3 órás workshop 2015. október 31-én 10h-13h

Írta: Schrick Tímea

Szeretnéd, ha nem fájna a derekad hosszas ácsorgás közben és könnyedén előre tudnál hajolni?
Szeretnél az autóban kényelmesen utazni, a nélkül, hogy folyton fészkelődnöd kellene? Szeretnéd, ha nem zsibbadna el a derekad az egész napos munka során, amit ülve vagy speciális testhelyzetben végzel (például ülve)?

Egyre népszerűbb a gyerekjóga stúdiónkban! :-)

Írta: Sztrakay Miléna

Szinte hihetetlen, de alig 3 hete indult a hétfői gyerekjóga óránk, és nagy örömünkre, hétről-hétre egyre többen hozzátok csemetéiteket jógázni.
Fantasztikus, amikor a stúdiót annyi energiával és életkedvvel töltik meg a gyerekek, ami egy egész multinacionális cégnek elegendő lenne! :-)

Ha újra gyerek lennék, biztos mindig "zsibonganék"...

Írta: Sztrakay Miléna

Mert a Zsibongóra csupa játék, móka és kacagás! :-)
És Anyu is szereti, mert egy kicsit Ő is tornázhat...

7 ok, hogy miért érdemes jógázni!

Írta: Mónika

Jóga mindenütt- jógázik a celeb anyuka, a kolléganőd, a szomszéd lány, talán még a zöldséges is. Te valahogy mégis furának tartod, vagy attól félsz, a Te edzettségi szinteddel nehéz lesz, sosem fogod tudni a nyakad köré tekerni a lábad vagy csak egyszerűen unni fogod és ez biztosan nem Neked való. Gondold át újra!

Sulijóga - a derűs kiskamaszkorért

Írta: Sztrakay Miléna

Mindannyian keressük az életünkben a boldogságot, harmóniát, melyet szeretnénk gyermekeinknek is átadni, ennek szellemiségében nevelni őket. A kiskamaszkori változások azonban néha ez ellen hatnak: unott, keveset mozgó, egész nap ülő és 'kütyüket' nyomkodó gyermekünket aggódva figyeljük.

Mi is az a yin jóga? Nekem való-e?

Írta: Sztrakay Miléna

A Yin jóga, a jógának egy olyan ága, mely ötvözi a hatha jógát és az ősi kínai orvoslást. A yin jóga a meridiánokkal dolgozik, minden pózban ezeket az energiapályákat akarjuk stimulálni, és ezáltal hatást kifejteni a testre, a lélekre és a szellemre.

Zsibongóra - mozgás, zene, játék, dalok 1-3 éveseknek

Írta: Mónika

Közös, játékos mozgásfejlesztés dalokkal, mondókákkal és egy kis mamatornával

Ovisjóga - fejleszd gyermeked mozgását és személyiségét játékkal és mesével!

Írta: Sztrakay Miléna

A jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend - vajon miért van a gyerekeknek is szüksége rá? Nem csak egy újabb divathullámról van szó?

Mozogj babával - babás jóga és alakformáló torna

Írta: Mónika

Jógázni, mozogni jó - miért hagynád abba a szülést követően? Ha korábban aktívan sportoltál vagy csak a terhességed alatt jógáztál, nem számít, nem kell lemondanod a mozgás öröméről a baba születését követően sem.

Légy kiegyensúlyozott kismama – miért is jó kismama jógára járni?

Írta:

Mert a terhesség néha könnyű, ‘habos’ lebegés, máskor testet-lelked próbáló kaland. A testedben végbemenő hormonális-biológiai változások gyakran próbára teszik hangulatod és izmaid-izületeid is.

Otthoni hasizomtorna megereszkedett hasra, szétnyílt izmokra

Írta: Krammarics Gabriella és Sztrakay Miléna

A dolog orvosi neve rectus diastasis, és azt jelenti, amikor az egyenes hasizmok középen, függőlegesen szétválnak és eltávolodnak egymástól. Terhesség alatt-után szokás észlelni, de anélkül is kialakulhat elhízás, például genetikailag gyenge kötőszövetek miatt.

Love your belly - hasizom regeneráló tréning

Írta:

Az anyák többsége a szülést követően elkeseredett harcot vív régi teste visszaszerzéséért. Talán a kilókat sikerül könnyedebben leadni, de akárhogy is nézegetik a tükörben, a hasuk nem a régi és különösen nem hasonlít a magazinokban a sztárok hasára.

IX. Életfa Terepfesztivál

Írta: Mónika

Büszkék vagyunk rá, hogy meghívást kaptunk IX. Életfa Terepfesztivál családi napjára 2015. szeptember 6. vasárnap, ahol ingyenes kipróbálhatjátok népszerű óráinkat.

Jóga a Millenárison csütörtökönként!

Írta: Mónika

Fantasztikus jógaórán vehettünk részt tegnap délután a Millenárison. Bár a körülmények ellenünk dolgoztak - - hatalmas zivatar söpört végig a városon egy órával korábban - de éppen 6 órára az idő kitisztult, a levegő lehűlt és lelkes csapatunk a Millenáris Zöld Péter játszótere mellett gyülekezett.

JÓGA A SZABADBAN a Millenáris Parkban

Írta: Miléna

Csütörtöki hatha jóga óráinkat a szabadban tartjuk.
Csatlakozz Hozzánk csütörtökönként 18 órakor kezdődő szabadtéri jóga óráinkra, mert együtt és a szabadban mégjobb jógázni!

Jóga, pilates, gerinctréning magánórák!

Írta: Mónika

Túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy ideérj a reggeli vagy a délutáni/kora esti órákra? Vagy csak feszélyez mások társasága és jobban szeretnél magadban vagy baráti körben gyakorolni? Válaszd magánóráinkat!

Napindító hatha jóga - újdonság a Nemcsakjógában!

Írta: Mónika

Hogy is indul a reggeled? Bevonszolod magad a munkahelyedre, egymás után iszod a kávékat és sajnálod magad? Próbáld ki reggeli Napindító hatha jóga óránkat csütörtökönként és derűsen indulhatsz a 'csatába' :)

Derékfájás, gerincsérv és a fogyás

Írta: Mónika

Egy vicces mondás szerint, ha 60 felett felébredsz reggel és nem fáj semmi, meghaltál. :) Sajnos ez már sokaknak 30-40 felett is mindennapi realitás. Biztosan így kell ennek lennie?

Jóga gyerekfelügyelettel

Írta: Mónika

Mozogjunk, jógázzunk, mindenhol ezt olvasod... Rendben, de ki vigyázzon addig a gyerekre? Ha otthon vagy a babával vagy a nyári szünet miatt az óvodást nem tudod hova tenni, van egy ötletünk!

Így fertőtlenítsd a jógamatracod!

Írta: Oreskó Renáta

A baktériumok és gombák sajnos az edzőtermeket és a jógastúdiókat sem kerülik el, hiába használsz saját matracot, érdemes odafigyelni annak fertőtlenítésére is, hogy a viszketést, kellemetlen szagokat és nem utolsósorban a különböző fertőzéseket elkerüld. Ha természetes megoldást keresel, az illóolajok itt is segítenek.

Jóga a kollégákkal

Írta: Sztrakay Mónika

Jó lenne együtt mozogni a lányokkal az irodából? Van egy jó csapatotok, de nincs még hely, ahol rendszeresen együtt edzhetnétek? Nálunk erre is van lehetőség. Céges csoportokat, baráti társaságokat is várunk szeretettel.

Szabadon, mint a madár!

Írta: Sztrakay Miléna

Gyakran kérdezitek, hogy milyen a Flow jóga?
Arra gondoltunk, hogy szavak helyett inkább "beszéljenek" a képek...

Hátfájás?

Írta: Oreskó Renáta

…hát persze, hogy azt is jógával enyhítheted :-) Hiszen nemcsak nyújtani, erősíteni tudjuk vele az egész testet, hanem igen, gyógyítani is. Számos tanulmány is született már ezzel kapcsolatban, de nézzük meg inkább a gyakorlatban, mire esküsznek a My Yoga Online szakemberei:

Nem azt kapod, amire vágyakozol, hanem amiért megdolgozol.

Írta: Mónika

Nem azt kapod az életben, amire vágyakozol, hanem azt, amiért megdolgozol. Jó ilyen pozitív gondolattal ébredni, ugye? Sokan vágyakozunk egy fittebb-erősebb testre, egy kevésbé hepehupás combra,egészségesebb vérnyomásra vagy akár egy új munkára, lakásra, hobbira, ugye? Vajon miért nem teszünk mégsem semmit?

5 ok, amiért érdemes elkezdeni a Pilates-t

Írta:

A Pilates egy kíméletes, de elképesztően hatékony mozgásforma, amit a német származású Joseph Pilates saját maga számára dolgozott ki, hogy asztmáját, angolkorból származó és ízületi fájdalmait csillapítani tudja, és teljes értékűen sportolhasson.