Blog

Aviva tornával a felhőtelen nőiségért. Bizalom saját testünkben és a saját érzéseinkben.

Írta: Sztrakay Miléna
Nagyon sok nő küszködik hormonális eredetű problémával: PCOS, nehezen érkező baba, endometriózis, mióma, ciklus zavar, meddőség, stb. Gyógyszeres terápia helyett más megoldás is van, amely 100%-an természetes, egyszerű és – talán nem is gondolnánk – de megalkotója is magyar!

 Az Aviva Módszert Aviva Gabriella Steiner alkotta meg (magyar származású Izraelben élő balerina/fizikoterapeuta), hazánkba pedig Tóth Lívia hozta el, aki közvetlenül Avivától tanult.
Aviva - torna csodálatos hatással van a női szervezetre. A rendszeres Aviva tornával életkorunknak megfelelő hormonális egyensúly kialakulását segítjük. A női egészség, hormonműködés és termékenység jó irányban befolyásolható a módszer speciális gimnasztikai gyakorlataival, amelyek célirányosan hatnak a nőgyógyászati betegségekre, termékenységre, a fogantatásra vagy éppen annak elkerülésére. Az Aviva torna beindítja, támogatja szervezetünk csodálatos öngyógyító tevékenységét és hamar megmutatkozik az eredmény.

Az Aviva Módszer egy torna alapú rendszer, ahol ennek segítségével érünk el gyógyhatást. A torna egy rövid, 30 perces, nagyon intenzív gyakorlatsorból áll, ami a medencei és hasüregi szervek vérbősége révén, a gerinc melletti idegek ingerlése által hat a női szervrendszerre, mellékvesére, hasnyálmirigyre, agyalapi mirigyre. A módszer az életmódra és a stressz kezelésére is kiterjed. Mindezekkel minden hormonális eredetű, még nem akut stádiumban lévő nőgyógyászati és életmódbeli panasz enyhíthető, orvosolható.

„A gyakorlatokban a feszítő és lazító mozdulatok váltják egymást. Vannak gyakorlatok amelyekkel a menstruáció meghozható pár napon belül, vannak amelyek a változó kor tüneteit enyhítik és vannak a termékenységre vagy éppen betegségekre (mióma, ciszta, petevezeték elzáródás) ható gyakorlatok vegyesen.

A hormonháztartás zavarait is rendbe tehetik ezek a gyakorlatok, azáltal, hogy rendszeres végzése normalizálja a hormonszintet. Segít a hormonális eredetű elhízás leküzdésében is, az ehhez kapcsolódó kellemetlen panaszokon, mint például a fejfájás, görcsök, idegesség, lehangoltság. Vannak akik pajzsmirigy vagy tesztoszterontermelésük normalizálására tornáznak, például ha erős szőrösödés áll fenn vagy nagyon pattanásos a bőrük, náluk is változást hoz a rendszeres gyakorlás. Volt már, aki pusztán hipofízis műtét elkerülése végett tornázott eredménnyel. És van, akinek sikerült a hosszú ideje fennálló inzulinrezisztenciáját helyre raknia, természetesen más életmódbeli változtatások mellett. Több gyakorlat hat a hipofízis működésére. Ettől jobb lesz a kedélyállapotunk a teherbírásunk és a stresszkezelésünk is, azáltal, hogy a hormonok működése kiegyenlítődik.” www.tervezettbaba.hu

A nők jobban megtanulnak a testükre figyelni, a jelzéseket érezni és érteni. Kapcsolatot találnak a saját méhükkel így a nőiességükkel. Megértik a saját ciklusukat és el tudják azt fogadni. Egy folyamatos fejlődésen mennek keresztül, mert saját magukra figyelnek, „én időt” szánnak magukra, ami mentálhigiénés szempontból napi szinten is nagyon fontos!"
Farkas Ágnes: Aviva módszer oktató

Tanfolyamainkon az a cél, hogy a torna maximálisan elsajátítható, érthető legyen. A résztvevőknek egy logikus rendszert szeretnénk adni, amivel maguk is megtapasztalhatják a módszer hatásosságát.
Női lét fájdalmak és kiszámíthatatlanság nélkül.
Bizalom a saját testemben a saját érzéseimben.
Nálunk erről szól az Aviva oktatás.

AVIVA tornát betanító, 4 órás tanfolyam legközelebb 2020. november 6-án, pénteken, 16:00-20:00 időpontban lesz a NemcsakJóga Mozgásstúdióban.

Szeretettel várunk minden lányt és asszonyt, aki szeretne tenni egészsége érdekében. :-)