Blog

„Az volt az érzésem, hogy ezt mindenkinek tudnia kell, minden Nőnek!” Farkas Ágnes, Aviva oktatónk sorsfordító találkozása az Aviva módszerrel

Írta: Sztrakay Miléna
Amikor először elmentem egy Aviva betanításra (amilyeneket most én is tartok) az oktató, Tóth Lívia személye fogott meg. Hiteles volt és sugározta azt a magabiztosságot, amit a saját tapasztalatából nyert. A tudás, a módszer, amit átadott pedig teljesen meggyőzött! Az volt az érzésem, hogy ezt mindenkinek tudnia kell, minden Nőnek! Hiszen mind szeretnénk kontrollálni az életünket fájdalmak nélkül, egészségesen. Kezdeti gyakorlásaim azonnal bizonyították, hogy jó úton járok.

Az Aviva Módszert Aviva Gabriella Steiner alkotta meg (magyar származású Izraelben élő balerina/fizikoterapeuta), hazánkba pedig Tóth Lívia hozta el, aki közvetlenül Avivától tanult. Az Aviva Módszer egy torna alapú rendszer, ahol ennek segítségével érünk el gyógyhatást. A torna egy rövid, 30 perces, nagyon intenzív gyakorlatsorból áll, ami a medencei és hasüregi szervek vérbősége révén, a gerinc melletti idegek ingerlése által hat a női szervrendszerre, mellékvesére, hasnyálmirigyre, agyalapi mirigyre. A módszer az életmódra és a stressz kezelésére is kiterjed. Mindezekkel minden hormonális eredetű, még nem akut stádiumban lévő nőgyógyászati és életmódbeli panasz enyhíthető, orvosolható.

Első gyermekem születése után egy félresikerült laparoszkópiás műtétből eredően eltávolították az egyik petefészkem. Az amúgy is felborult hormonháztartásom, ciklusom tovább romlott, gyógyszerekkel ezt csak elkendőzni lehetett. Amikor a gyógyszereket megtagadtam és megismerkedtem az Aviva módszerrel, megláttam az összefüggéseket és úgy éreztem ezt mindenkinek ismernie kell, hogy segíthessen önmagán. Magamon nagyon hamar éreztem a torna jótékony hatását, ez még inkább elhivatottá tett. Azóta minden tanfolyam, amit tartok megerősít ebben a hitben. Az öt gyermekem pedig ékes bizonyítéka annak, hogy a módszer működik.

Ahogy rendeződött a saját problémám, még inkább tovább akartam adni a tudást. Ez azóta mit sem változott. A saját és most már vendégeim tapasztalatai bizonyítják nap, mint nap, hogy a módszer - már egy kis odafigyeléssel - milyen eredményeket hoz.

Hogyan hathatunk mi magunk a hormonrendszerünkre a lehető legtermészetesebben, mellékhatások nélkül? Milyen testi–lelki változásokra van szükség ahhoz, hogy jól, jobban legyünk? Farkas Ági, Aviva oktatónkkal készült interjúból ez is kiderül…

Tanfolyamaimon az a cél, hogy a torna maximálisan elsajátítható, érthető legyen. A résztvevőknek egy logikus rendszert szeretnék adni, amivel maguk is megtapasztalhatják mindazt, amit én is átéltem.
Női lét fájdalmak és kiszámíthatatlanság nélkül.
Bizalom a saját testemben a saját érzéseimben.
Nálam erről szól az Aviva oktatás.

AVIVA tornát betanító, 4 órás tanfolyam legközelebb 2022. február 18-án, pénteken, 16:00-20:00 időpontban lesz a NemcsakJóga Mozgásstúdióban.

Szeretettel várok minden lányt és asszonyt, aki szeretne tenni egészsége érdekében. :-)

Farkas Ágnes
Aviva módszer oktató