Blog

Bemutatjuk új oktatónkat: Rónai Róbert, tradicionális hatha jóga oktatót

Írta:
Szeretettel mutatjuk be Nektek új oktatónkat: Rónai Róbertet, tradicionális hatha jóga oktatót, aki 20 éves gyakorlati, 10 éves oktatói tapasztalatát szeretné közkincsé tenni, mindenki számára, kortól, nemtől, felkészültségtől függetlenül. Oktatóként abban segíti tanítványait, hogy az első lépésektől, mozdulatoktól kezdve együtt tudják felfedezni a jóga gyakorlásának hatásait, eredményeit, áldásait.
"Személyes célom, hogy motiváljam az órámra járó vendégeimet a jóga rendszeres (akár egyéni, és otthoni) gyakorlására. A jóga a szentesített eszköz a célhoz. A cél pedig maga az út. A jóga útja. Erre az útra várok minden érdeklődőt szeretettel!"

Fél életemben jógáztam, először öngyógyító technikaként használtam. Meggyőződtem róla, hogy működik – ezért szeretném továbbadni.

2004 óta oktatok jógát felnőtteknek és gyerekeknek Budapest jógastúdióiban, 2009 óta jógázom értelmileg akadályozottakkal is. A munka közben egymástól tanulunk, ők a testtudatosságot erősítik, én az empátiát. 

Személyesen nagyon sokat kaptam a jógától, ezért úgy érzem, ezt fontos másokkal megosztanom. A jógában több ezer éves tudást ismerhetünk meg, mely életképességét többek között annak köszönheti, hogy jelentősen képes megváltoztatni az emberek életminőségét. A változások a testben válnak érzékelhetővé először, majd innen haladunk tovább, a "durvától a finomabb" felé.  Ettől a gyakorlás már az első alkalommal egy nagyon egyedi, személyes út kezdetét jelentheti mindenkinek. Vallom, hogy az első órától kezdve mindenki haladó. A jóga segítséget ad mindenkinek abban, hogy a saját testét és testének a működését megismerje. A jóga célja saját határaink feltérképezése. A sikerélményt éppen az adja, hogy a változtathatatlannak vélt dolgokat is meg lehet haladni.

A jóga mindenki számára elérhető, de sokan gondolják, hogy nincsenek meg a jógázáshoz szükséges adottságaik: „túl merev vagyok” „nem vagyok vegetáriánus” „a jóga nekem túl lassú” és sorolhatnánk még a kifogásokat. A tanítási tapasztalatom azt mutatja, hogy sikerül megváltoztatni a negatív hozzáállásokat, sztereotípiákat.

Számomra nagyon fontos a gyakorlókkal, a csoporttal való aktív kapcsolat, és az órák felépítésében igyekszem a jógázók egyéni sajátosságait, érdekeit is figyelembe venni (egyik óra sem hasonlít a másikra). 

Szeretettel várok minden érdeklődőt óráimon.

Rónai Róbert
Tradicionális hatha jóga oktató