Blog

Egyre népszerűbb a gyerekjóga stúdiónkban! :-)

Írta: Sztrakay Miléna
Szinte hihetetlen, de alig 3 hete indult a hétfői gyerekjóga óránk, és nagy örömünkre, hétről-hétre egyre többen hozzátok csemetéiteket jógázni.
Fantasztikus, amikor a stúdiót annyi energiával és életkedvvel töltik meg a gyerekek, ami egy egész multinacionális cégnek elegendő lenne! :-)

Közben azon töprengtem, hogy természetesen a gyerekek legyenek egészségesek, sportoljanak, ezért nem kérdés, hogy már az ovisok heti 1-2 különórával "rendelkeznek"...
És mi? Szülők? A mi egészségünk (és lelkünk) miért nem fontos?
Lehetne akár egy kis egészséges önzésből...
Vagy józan érv mentén: a mi egészségünk neki is fontos, hiszen hogyan fogunk majd az unokáink után szaladgálni, ha már most merevek az izmaink és fáj a hátunk? De szülőként is meg kellen őriznünk kondicónkat, ha még sokáig szeretnénk együtt kerékpározni, túrázni a kölykökkel!
A gyerekek körüli sok teendő és a munka után már fel sem merül, hogy esetleg nekünk is jól esne (és jót tenne) egy kis mozgás.... csak akkor, amikor már valahol fáj! Pedig ahogyan a hétköznapjainkat éljük (mozgás nélkül), szinte biztosan tudható, hogy nem ússzuk meg derék-, vagy hátfájás nélkül...

A kiinduló gondolattól jól elkanyarodtam...de talán Ti is elméláztok rajta...

A gyerekeink mindennél fontosabbak számunkra, mi pedig számukra!