Blog

Fedezd fel a jógát, fedezd fel önmagad!

Írta: Oreskó Renáta jógaoktató
Rengetegszer hallottam már ismerősöktől, rokonoktól, barátoktól: “nagyon király, hogy jógázol, de én nem tudnék, nem vagyok elég hajlékony.”
Hát, én sem voltam az!

A jóga minden testre jó
A jóga mindenkinek lehetőséget kínál, hogy felfedezze saját teste egyediségét: legyél bármilyen formájú, nemű, alkatú, korú, súlyú. A gyakorlásod, legyen az akár stúdióban vagy az otthonodban, a TE időd a Te matracodon, amit azért töltesz ott, hogy erősítsd-nyújtsd a tested, lecsendesítsd a gondolataid, és ami talán még ennél is fontosabb: ez csakis a te saját magadra fordított, trendi szóval a te én-időd. 

Sok ember, sokféle cél, még több jóga 
Az, hogy fejlődsz a jógában, többféleképpen is megmutatkozhat. Néhányaknak a fizikai síkon hamarabb jön el, és igen, egy idő után képesek megérinteni a talajt előrehajlásban. Mások végre el tudják engedni a félelmeiket, és bátran gyakorolják a fejenállást. A többségnek pedig azt hiszem, arról szól ez a fejlődés, hogy képesek a gyakorlás által önmaguk jobb verziójává válni.  

A fejenállás már a barátom, de van, hogy a kézenállástól félek. De a jóga jobb emberré tett, nem feltétlenül azért, mert képes vagyok nehéz ászanákat is kivitelezni, hanem azért, mert képes vagyok sok mindent pozitívan látni, és erőt meríteni onnan, amiről azt sem tudtam, hogy ez az erő létezik bennem.


kép: Natalie Collins – Unsplash

Fedezd fel a jógát, fedezd fel önmagad!
És amikor a matracra lépsz, elérkezik az idő, hogy lenyugtasd az elméd. Állj le a tennivalóid listájának mantrázásával, hagyd abba az ítélkezést saját magad és mások felett is (béna vagyok, nem tudom, nem fog menni, másnak biztos jobban megy stb.). Így a jógaszőnyegeden töltött idő tényleg rólad fog szólni, arról, hogy végre magadra figyelsz, és nem magadat hasonlítgatod másokhoz.  

Szóval kit érdekel, ha a jógastúdióban a melletted gyakorló lánynak a lába épp a nyakában, vagy az előtted levő srác épp spárgázik. Nem ez a lényeg. Te maradj a saját matracodon, a figyelmeddel is. Mert ez az egész jóga-dolog nem a hajlékonyságról, vagy a tökéletes külsőről szól, hanem arról, hogy megtaláld benne ÖNMAGAD. 

Kattints erre a linkre és böngészd át órarendünket.

Neked csupán azt kell eldöntened, hogy a nap melyik részében tudsz időt szakítani önmagadra.

Ha ez megvan, akkor regisztrálj ezen a linken az általad kiválasztott órára és engedd, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek.

Forrás: yogapop.cafeblog.hu