Blog

Immunerősítő jóga

Írta: Strahl Katalin
Az ősz beköszöntével érdemes kicsit többet foglalkozni önmagunkkal és az egészségünkkel.
Mikor is lenne nagyobb szükség arra, hogy megerősítsük és felkészítsük az immunrendszerünket az őszi és téli hónapok kihívásaira?
A rövidülő napok és a korai sötétedés pedig remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kicsit befelé tekintve több időt töltsünk nemcsak otthon, hanem a jógamatracon is.

Immunerősítés jógával: IMMUNERŐSÍTŐ JÓGA

Serkentjük a nyirokáramlást, fokozzuk a vérkeringést, hatunk a hormonháztartásra, tudatosítjuk az emésztő- és légzőfolyamatok működését és megtanuljuk, hogyan lehet a természeti elemekkel összhangban jógázni, s ezáltal a saját testi és szellemi adottságaink figyelembevételével javítani vagy szinten tartani az immunitásunkat.

Mi történik, mire jó:

Immunrendszerünk egy komplex mechanizmus, mely függ a hormonális egyensúlytól, a megfelelő nyirokműködéstől, vérkeringéstől, a tápanyagok felszívódásától, a méregtelenítő és védekező folyamatoktól, és nem utolsó sorban az idegállapotunktól is. Ennek fényében a gyakorlás során többek között olyan területekre fókuszálunk, mint a mirigyek és energiapályák tisztítása, az ízületek mozgékonysága, a helyes izommunka, a belső szervek masszírozása és helyükre kerülése, az erőközpont aktiválása, az energiazárak használata vagy a stresszkezelés.

Kinek ajánlom:

Elsősorban egészségmegőrzésre és betegségek megelőzésére ajánlom, de természetesen a már kialakult egyészségügyi problémák csökkentésére, illetve megszűntetésére is léteznek könnyen alkalmazható védikus módszerek. Ilyenek problémák, esetek például (a teljesség igénye nélkül): mozgásszervi panaszok (derék, hát, nyak, váll, térd, csípő, egyéb ízületek stb), légúti betegségek, allergia, pajzsmirigy- és egyéb hormonális zavarok, táplálkozási és emésztési problémák, depresszió, letargia, szívbajok, fejfájás/migrén, álmatlanság, krónikus fáradtság, kiégés, poszt-Covid tünetek kezelése.