Blog

Jóga kezdőknek. 4 hasznos tipp, hogy hogyan kezdd el!

Írta: Sztrakay Miléna
Ha már egy ideje fontolgatod, hogy kipróbálnád a jógát, akkor adunk néhány tippet, amelyek segítenek elindulni a jóga megismerésének útján.
  1. Találd meg a számodra megfelelő jógatípust!

Rengeteg jógatípus létezik, és nem mindegy, melyiket választod.
Fontos, hogy a személyiségednek legmegfelelőbbet válaszd. Kezdésként mi a hatha jóga órákat ajánljuk, mert a jóga alapjai itt sajátíthatók el legjobban. Amikor már ismered az alapászanákat, légzéstechnikákat, a meditáció alapjait, érted, hogy mi-miért történik az óra során, azt követően érdemes más típusú órát kipróbálni (pl: ashtanga jóga, dinamikus jóga, vinyasa flow, stb.).

Fontos, hogy olyan jógastúdiót válassz, ahol magasan képzett és tapasztalt oktatók tanítanak.

  1. Tedd rendszeressé! Ez az a pont, ahol eldől, hogy mennyire szilárd az elhatározásod, és hogy a kezdeti lelkesedésed meddig tart ki.

Segíteni fog, ha tudatos vagy abban is, hogy mindig ugyanabban az időpontban jógázz!
Ha a reggelek a megfelelőek, akkor jógázz reggel, ha inkább munka után, estefelé, feszültséglevezetőnek használnád, akkor esti órákat érdemes választanod.
 A lényeg, hogy vigyél rendszert az életedbe, ami ugyan az elején lehet, hogy nem olyan könnyű, de hidd el, megéri.

  1. Legyél tudatos a jógán kívül is, figyeld, hogy milyen változásokat tapasztalsz már néhány óra után is.

Ha napról napra gyakorolsz, észre fogod venni a gondolataid és tested pozitív alakulását, a körülötted zajló események pozitív változásait.

  1. Találj magadnak egy megfelelő jógastúdiót, és egy hiteles oktatót is, akinek tanításai segíteni fognak Téged elindulni a jóga izgalmas útján.

A személyes tanítás, a tudattól tudatig történő átadás a módja a jóga tudományának átadásában már évezredek óta.

Ha szeretnél velünk fejlődni és tanulni, illetve az alapoktól elsajátítani a jóga alapjait, megismerni és megérteni a jóga tradíciójának ősi eszköztárát, akkor szeretettel várunk kezdő jóga óráinkra hétfőtől szombatig, délelőtti és esti óráinkra is a NemcsakJóga Mozgásstúdióba.

Bármilyen kérdés esetén bátran írjatok nekünk az info@nemcsakjoga, vagy hívjatok minket a +36 20 982 6822 telefonszámon.

Tedd meg az első lépést egy békésebb, kiegyensúlyozottabb élet felé.

Várunk szeretettel.