Blog

Love your belly - hasizom regeneráló tréning

Írta:
Az anyák többsége a szülést követően elkeseredett harcot vív régi teste visszaszerzéséért. Talán a kilókat sikerül könnyedebben leadni, de akárhogy is nézegetik a tükörben, a hasuk nem a régi és különösen nem hasonlít a magazinokban a sztárok hasára.

Na ezt gyorsan felejtsük is el, hogy szétphotoshoppolt képekhez hasonlítgatuk magunkat. Azonban ettől a probléma még ott marad: lógó has, meggyengült és szétnyílt hasizmok, frusztráló erőlködés, akár még az ágyból felkelésnél is. Ehhez társuló hát- és derékfájás. Könnyű nekikeseredni... De van megoldás!

Ezen problémákra született meg a Love Your Belly hasizom regeneráló és erősítő tréning, mely amely azért született, hogy megtanítsa azokat a gyakorlatokat, amelyekkel úgy fejleszthetőek a has izmai, hogy azok bezáruljanak annyira, hogy el tudják látni a legfontosabb funkcióikat: tehermentesítik a gerincet, megszüntetik a hátfájdalmakat, és helyén tudják tartani a belső szerveket, csökkentve ezzel a has körtérfogatát.

A szétnyílt hasizomról

A terhesség alatt nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ennek rengeteg oka lehet, amelyeket azonban kiküszöbölni nem lehet. A hasizomnak esztétikai funkciója mellet kitámasztó és megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni feladatait, amely nagyon megnehezítheti az anyukák életét és bizony a baba emelgetése miatti fokozott terhelés miatt komoly betegségek is kialakulhatnak (pl.: sérvek, vizelet visszatartási problémák).

Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető.

Hogyan tudod megállapítani, hogy hány ujjnyira nyílt szét a hasizmod?

Feküdj a hátadra, lábak hajlítva, mindkét talpad legyen a talajon, közel a fenekedhez. Helyezd az egyik kezed ujjait vízszintes irányban, köldök magasságban a hasadra. Lassan emeld meg a fejed. Ilyenkor megfeszül a hasizom és meg tudod állapítani a rés nagyságát.


A Love Your Belly tréning végre nálunk is elérhető, az időpontja: 2015. szeptember 12. szombat 10 óra

A tréninget megtalálod a Facebook oldalunkon is itt, de kérjük mindenképp jelentkezz emailben info@nemcsakjoga.hu vagy telefonon 0620/9826-822, mert a résztvételhez előleg befizetése szükséges. Köszönjük.

Az órát Krammarics Gabi Love your belly és gyermek fitness oktató tartja, akinek honlapját itt találod.