Blog

Miért jógázzunk?

Írta: Sztrakay Miléna
Tudtad, hogy a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre egyaránt hat? Mit is jelent ez valójában? (Esetleg Te sem figyeltél anno a biológia órán? ;-) )
A következő 2 perces kisfilmben megtudhatjátok, hogy miként hat a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre és miként segít minket a mindennapi stressz kezelésében, gondolataink tudatosításában és elménk elcsendesítésében.

The Science Behind Yoga & Stress

„Idegrendszerünknek két összetevője van: a szimpatikus és a paraszimpatikus. Az előbbi veszélyhelyzetben növeli meg túlélési esélyeinket. Az utóbbi a szervezet öngyógyító folyamataiban vesz részt. A mindennapi élet feszültségei nemritkán szimpatikus üzemmódra állítják át az idegrendszert. Ilyenkor a szervezet megújító folyamatai szünetelnek, ami számos egészségügyi problémához vezethet. A jógagyakorlatok hatására az idegrendszer feloldja a káros energiablokkokat, elindítva az öngyógyulás folyamatát:

  • az előre- és hátrahajlás feloldja az energiablokkokat, így az idegi energia szabadon áramolhat, és a stressztünetek is háttérbe szorulnak,
  • a jógatartások – kivált azok, amelyek a nyakat is meghajlítják vagy megcsavarják – beindítják a paraszimpatikus idegműködést és ezzel a szervezet öngyógyító folyamatait,
  • a teljes jógalégzés megnyugtatja az idegrendszert, így segít a testi-lelki ellazulásban.”

(Forrás: Nita Pate:Jóga ​kezdőknek és haladóknak)

Ha Te is szeretnéd elsajátítani a hatékony stresszkezelés módszerét, megtapasztalni a nyugalom, béke, elcsendesedés állapotát,akkor próbáld ki valamelyik jóga óránkat.

Stúdiónk órarendjében minden nap találsz jóga órát (kezdő jóga, hatha jóga, gerincjóga, ashtanga jóga) reggeli, délelőtti és esti időpontokban is, így biztosan találsz olyan órát, amelyiket be tudod illeszteni a hétköznapjaidba.

Csak kezdd el, a többi pedig már "megtörténik magától".

Várunk szeretettel.