Blog

Stresszoldás jógával

Írta: Sztrakay Miléna
Tudtad, hogy a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre egyaránt hat? Mit is jelent ez valójában? (Esetleg Te sem figyeltél anno a biológia órán? ;-) )
A következő 2 perces kisfilmben megtudhatjátok, hogy miként hat a jóga a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre és miként segít minket a mindennapi stressz kezelésében, gondolataink tudatosításában és elménk elcsendesítésében.

The Science Behind Yoga & Stress

„Idegrendszerünknek két összetevője van: a szimpatikus és a paraszimpatikus. Az előbbi veszélyhelyzetben növeli meg túlélési esélyeinket. Az utóbbi a szervezet öngyógyító folyamataiban vesz részt. A mindennapi élet feszültségei nemritkán szimpatikus üzemmódra állítják át az idegrendszert. Ilyenkor a szervezet megújító folyamatai szünetelnek, ami számos egészségügyi problémához vezethet. A jógagyakorlatok hatására az idegrendszer feloldja a káros energiablokkokat, elindítva az öngyógyulás folyamatát."
(Forrás: Nita Pate:Jóga ​kezdőknek és haladóknak)

Ha Te is szeretnéd elsajátítani a hatékony stresszkezelés módszerét, megtapasztalni a nyugalom, béke, elcsendesedés állapotát, akkor figyelmedbe ajánljuk 2022. januárban induló két, kezdő jóga tanfolyamunkat.

1. 8 alkalom – 8 ászana – 8 történet 8 alkalmas kezdő jóga tanfolyam 2022. január 10-től, hétfő esténként 19:00-20:30 időpontban

A 2022. január 10-én, hétfő este 19:00-20:30 időpontban induló kezdőknek szóló 8 alkalmas tanfolyamon 8 ászanát állítunk fókuszba.

Az órák elején megismerheted az ászanákhoz tartozó eredettörténeteket és a gyakorlatok pontos hatásait.

A 8 alkalmas tanfolyam alapvetően kezdő jógásoknak szól, de a lassú, pontos ászana gyakorlásban biztosan talál kihívást az is, aki már most aktív gyakorló.

​​2. Jóga és relaxáció - 8 alkalmas ONLINE és OFFLINE kezdő jóga tanfolyam indul 2022.január 6-tól, csütörtök esténként 19:00-20:30 időpontban 

Január 6-tól, csütörtök esténként 19:00-20:30 időpontban induló 8 alkalmas tanfolyamunkon az alapoktól sajátíthatod el az alap ászanákat, a légző gyakorlatokat és relaxációs technikákat. Így lehetőséged nyílik, hogy úgy sajátítsd el a technikákat, hogy azokat biztonságosan tudd gyakorolni, akár órán, akár otthon.

 

Mindkét tanfolyamunkon  elsajátítható tudás és technikák, amelyek a tradicionális jóga elveire és elemeire épülnek, nagy mértékben megkönnyítik mindennapos stresszhelyzetekben történő helytállásunkat.

A stresszel való megküzdés nehézsége, sikertelensége éppúgy hozzájárul a civilizációs betegségek kialakulásához, mint a helytelen táplálkozás vagy a mozgásszegény életmód. Ezen ártalmak együttesen szolgáltatják korunk jellemző betegségeinek alapját.
Pedig a tudás évezredes, a stressz, a nyugtalanság viszont mindennapos. Ezért egyszerűsítve, tematizálva nyújtunk át annyit a jógából, amit praktikusan fel tudsz használni. Ezt szeretnénk Neked átadni kezdő jóga tanfolyamainkon.
Olyan egyszerű technikákkal, gyakorlatokkal ismerkedhetsz meg a tanfolyamon, melyek bármelyik, stresszel terhes hétköznapi helyzetben hatékonyan támogatják a feszültségoldást.

Az izmok, ízületek nyújtását, lazítását szolgáló jógapózok (ászanák), feszültségoldást segítő légzések, egyszerű koncentrációs gyakorlatokat követően a gyakorlást hosszú, mély relaxáció zárja, mely több órányi pihentető alvással is felér. A test szisztematikus ellazításával az egész elme is ellazul, így jön létre egy teljesen relaxált állapot, a tökéletes pihenés.

A kezdő jóga tanfolyamokon való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges.

A tanfolyamainkon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük, írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a +36 20 982 6822 számra, mert a maximális létszám limitált (max. 8 fő).

Szeretettel várunk.