Oktatók

Bálint János

Alternatív mozgás és masszázsterapeuta, Jóga oktató képzés vezető, Meditáció oktató, Nemzetközileg minősített jógaoktató (Yoga Alliance E-RYT 500 - RYT 500)

Bálint János vagyok.

1972-ben születtem. 14 évesen a buddhizmussal és a harcművészetekkel kezdtem a keleti gondolkodással való ismerkedést. Ebben az időszakban kezdtem el jógázni Dr. Ridegh Sándor vezetésével annak érdekében, hogy jobban bírjam a karate edzések megpróbáltatásait. Ettől kezdve lényegében folyamatosan gyakorlom az ászanákat, a légzőgyakorlatokat és a meditációs technikákat.

21 éves koromban költöztem Pécsre, ahol találkoztam életem egyik meghatározó alakjával, a 6. danos Suzuki Kimiyoshi mesterrel, aki mellett a következő három év majd minden napján tanultam a tisztaságról, erényről és egyenességről a Goju-ryu karate, az Aikido és a Kendo mellett.

Még itt Pécsett letettem a karate edzői vizsgát, majd ezt követően jelentkeztem a Testnevelési Egyetem Sportmenedzser szakára.

A TF-en találkoztam mentorommal, Dr. Kiss Jenő professzorral, akitől az életről való tudnivalókat hallgattam sok éven át. Végül 14 évig tanítottam jógát a Testnevelési Egyetem Rekreáció tanszékén kötelező tárgyként főként a testnevelő - rekreáció szakos hallgatóknak.

Tanultam 7 évig a Yesudián módszere alapján, majd 4 évet a Jóga a Mindennapi Életben rendszer szerint gyakoroltam.
Ezután ismerkedtem meg az Iyengar jógával egy amerikai barátom révén, majd 6 éven át Csendes Erzsébettől tanultam a módszer szerint, valamint jártam Pune-ban az Iyengar intézetben is.
Ezt követően a Himalájai Jóga Tradícióban folytattam tanulmányaimat Swami Ritavan Bharati vezetésével a meditációs technikák mélyebb megismerésében a Tradíció magyarországi programjain és indiai ashramjában is.

Háromszor jártam Indiában, ahol alkalmam volt találkozni a jóga olyan modern kori meghatározó alakjaival, mint B.K.S. Iyengar, Swami Satyananda Sarasvati, vagy Swami Veda Bharati. Jóga és meditáció oktatói végzettségemet végül a Himalájai Tradícióban szereztem.

Jelenleg a Purnam Jóga és Meditáció stúdió és a Purnam Jógaoktató Akadémia vezetője vagyok.