Oktatók

Farkas Ágnes

AVIVA gyakorló óra, AVIVA módszer oktató

Farkas Ágnes vagyok. 1978-ban születtem, így korom könnyen kiszámítható. A sport egész életemben része volt a mindennapjaimnak.

A munkám mellett aerobikot, spinninget oktattam. Egészségesnek éreztem magam és úgy gondoltam fitt életet élek. Nem éltem stresszmentes életet, de ennek ellenére úgy éreztem rendben tartom magam. Figyelek a rendszeres mozgásra és táplálkozásra. Sajnálatos módon azonban több cisztát is felfedeztek a petefészkemen. Először nem is foglalkoztam vele, de amikor ismét felkerestem a nőgyógyászt, a ciszták megnagyobbodásáról számolt be és műtétet javasolt. Fiatalon hajlamosak vagyunk sokmindent elhinni orvosainknak, én se voltam ezzel másképp. Egy egyszerű laparoszkópiás beavatkozásra készültem, amiből végül az intenzív osztályon ébredtem és már csak egy petefészkem volt. Akkor megijedtem, hogy talán többet nem is lehet gyermekem, de az orvos megnyugtatott. Persze azt nem mondta el, hogy a hormonháztartásom teljesen fel fog borulni, csak kötelezőleg fogamzásgátlót írt fel. Fél évig szedtem a tablettát, amikor pedig abbahagytam, újra cisztáim lettek. Innentől megtört a bizalmam, maradtam a tablettamentes életmódnál és szerencsésen megismerkedtem az Aviva módszerrel. Az Aviva módszer sokkal többet adott nekem a fittségi sportoknál, amiket nagyon szeretek és nagyon kielégítők voltak számomra. Egy új életstílust és szemléletet adott. Ahhoz segített hozzá, hogy lássam, meg tudjuk magunkat gyógyítani és képesek vagyunk kordában tartani a „természet erőit”.

Már akkor eltökélt szándékom lett, hogy minél több nővel megismertessem ezt a módszert. Olyan egyszerű, természetes, logikus és a segítség, amit tőle kaphatunk felbecsülhetetlen minden asszony és lány számára.

Sokan vannak vele most is úgy, és én ezeket az embereket keresem, akiknek gondot okoz a havi ciklus rendszeressége, akiknek fájdalmaik vannak, akik gyermeket szeretnének, de nem sikerül, akik szoptatni szeretnének, de nincs elég tejük, akik hőhullámokkal és a változó kor tüneteivel küzdenek. Ez csak pár példa, amire az Aviva módszer megoldást kínál, mégis úgy gondolom elég reprezentatív. Megdöbbentő volt tapasztalnom magamon, és azokon akik megtanulták és gyakorolták a módszert, hogy milyen kevés erőbefektetéssel és ráfordított figyelemmel, mekkora eredményt lehet elérni. Ezek a tapasztalatok tettek eltökéltté, hogy az Aviva módszert minél több nőhöz el kell juttatnom. Sokan vannak, akik nem tudnak róla, hogy a problémáikon lehet segíteni, sőt milyen egyszerű is az.

Szerencsére, amióta gyakorlom az Aviva módszert, a menstruációm rendeződött, megszületett a második, harmadik, negyedik és ötödik gyermekem is, így már négy kislány és egy kisfiú büszke édesanyja lehetek.